bugün

samsun da turban krizi

askerler türbanlılardan neden hoşlanmıyor bir düşünmek lazım.
-cumhuriyet kurulur kurulmaz menemen olayı ile gencecik bir asteğmenin başı kopartıldığı için mi?
-aynı dönemler şeyh sait isyanı ile uğraşıldığı için (ki bu kürt ayaklanması değil, şeriat ayaklanmasıdır) musul kaybedildi diye mi?
-ordu laikliğin savunucusu olduğu için mi?

bunlar yetersiz olur. Bu karşıtlık Osmanlı dönemine kadar gider. "Din elden gidiyor" sloganı ile padişahlar bile devrilmiştir. Dini ayaklanma çıkmayan eyalet yoktur. edirne gibi batı şehirlerinde, veya arap yarımadasında bile kanlı "din elden gidiyor" isyanları çıkmıştır. Avrupa'dan gecikmiş yenilik aktıkça, kanlı isyanlar çıkmıştır. Komik bir örnek olarak; bildiğimiz Fes türkiye'ye gelince "gavur padişah", "din elden gidiyor" denmiştir, isyan çıkmıştır. Aynı fes kaldırılırken de "din elden gidiyor" sloganlarıyla kalabalıklar çıldırmıştır.

Cumhuriyet'in ilanı ile beraber her türlü ilmde ve görüşte hızlı bir laikleşme yaşandığı için koltuklarından olan din adamları, hocalar, şeyhler, askeri iyice düşman bellemiştir çünkü hem cumhuriyet'i kuran kadro askerdir, hem de somut bilimlerin, yani laikliğin yeni savunucuları olmuşlardır.

Ayrıca ateist, mason vb gibi hakaretlerle (ki bunlar kendilerince hakarettir) bok atılan askerimizin %99,9 u aynı türkiye ortalaması gibi müslümandır. Subay okullarına da ateistler veya masonlar alınmaz. Sorun şu ki müslümanlıktan insanın anladığı farklı olabilir. Türban ve başörtüsü farklı şeylerdir. Türban din devletinin simgesi, başörtüsü ise geleneksel ve büyüklerimizden gördüğümüz, zararsız kullanım şeklidir.

Orduevlerine ve askeri gazinolara başörtülüler alınmakatdır. (Subay torunu ve nişanını orduevinde yapmış biri olarak söylüyorum) Türbanlıların alınmaması ise çok doğaldır.
Yobazların, yobaz junior'ların ve Minik yobazcıkların vatanı milleti koruyan askerimize laf atmadan önce, iyice okuyup öğrenmeleri, gezip görmeleri gerekir.
güncel Önemli Başlıklar