bugün

leaves of grass

Başrolde Edward Norton'un oynadığı 2009 yapımı film. Norton filmde, biri dünyanın en önemli felsefe profesörlerinden birini ve de onun tek yumurta ikizi olan küçük bir orta batı kasabasında yaşayan uyuşturucu üreticisini canlandırıyor.

Önemli bir üniversitede kendi bölümü olan bir profesör olan Bill'e bir telefon geliyor. Telefonda tek yumurta ikizi olan kardeşi Brady'nin öldürüldüğünü söylediklerinde mecburen doğduğu kasabaya gitmeye karar veriyor. Bu onun için oldukça zor bir durum çünkü o kafasında çoktan bu kasaba ve orada yaşayan ailesiyle bağlantısını koparmış durumda. Oraya gittiğinde ise kardeşinin aslında ölmediğini, sadece onu oraya getirtmek için yalan söylediği anlıyor. Önce sadece onu özledikleri için görmek istediklerini düşünürken kardeşinin onunla ilgili başka planları olduğunu farkediyor.

Film aslında, neysen o'sundur. Kendini değiştirmeye çalışabilirsin. Belki sadece cilalayabilirsin de. Ama sen hala o küçük kasaba da doğmuş, büyümüş, kişiliğinin temellerini orada atmış olan o küçük çocuksun tarzında bir film. Ayrıca Edward Norton'u birbirinden tamamen farklı iki rolde ve iki ayrı aksan da izlemek de başka bir keyif. Hele kardeşlerden birinin ne kadar lakayt bir karakter olduğunu düşünce ayakta alkışlamak ta gerekiyor gibi.