bugün

anayasa değişikliğinin anayasaya aykırı olması

seçimle iktidara gelenlerin; kendilerine oy vermeyenleri dışlayarak "tek adam" rolüne kendisini kaptırması ile başlayan süreçte beklenendir. ülkeye hizmet adına halkın soyulmasına göz yumanların, gelecekten duyduğu endişe ile kaleme alınan bir kalkan olmaktan öteye gidemeyecek bir sözde yeniliği halkı yine ve tekrardan kandırarak kendilerini boşa çıkarma çabalarıdır.

efendiler; geçmişten bu yana yapılan hinlikleri, kanunlarda ki boşluklardan yararlanan menfaatçilerden illallah etmiş halkımızın bir muamma olan anayasa değişikliğinde bilgisizce sandıklara yönlendirmenin ne akla ne de mantığa uyumu vardır. zaten defalarca "hapı yutmuş" olan bizler artık hap yutmak ve kandırılmak istemiyoruz. yapılan 26 değişikliğin de arka kapısı ve içinde hinlikler dolu bir sürü ibare olduğu televizyonlarda basbas bağırırken, işin ehli çıkıp klişe kelimelerle hala daha halkı uyutmaktadır. şu an ki iktidarlarını borçlu oldukları anayasa ve onun kurnazlıklarına dokunulmamış ve darbecilerin yargılanmayacağı geçici madde ile yer almışken mevcut hükümet direk kanun maddesinde kendilerini korumuşlardır.

anayasa değişikliği bu haliyle anayasaya aykırı değil mi bilemem ama anayasayı temsil eden ve en az %53'lük bir kesime bazı konularında aykırıdır.

ben bu hükümetle yaşlanmak istemiyorum.