bugün

dünyayı yalan makinesine bağlamak

dünyanın yalan olduğu iddiası sözlü ve yazılı eserlerde defalarca konu edilmiştir, sanatçı dediğimiz halka örnek olması gereken kişiler tarafından. sağolsun halkımız da iğneyi naçiz bedenine batırmaktansa yine herzaman ki gibi işin kolayına kaçıp büyük bir zevkle yargısız infaz ritüellerinden birini gerçekleştirdi 'yalan dünya' diyerek. arada bazı cılız sesler dünyanın değil insanların yalan ve tiyniyetsiz olduğu gerçeğini dile getirmişse de, bu hiç kimsenin işine gelmediğinden etkili olamamışlardır. dünya ise, yalan olup olmadığı konusunda gerekli açıklamayı yapabilecek yetiye sahip olmadığı için, bugüne kadar genel kanaat böyle oluştu. fakat demoklesin ışıldayan kılıcı, suçu ispatlanıncaya kadar herkesin masum olduğunu, bunu unutanlara her zaman şamar gibi hatırlatır. her ne kadar da çamur atılmış, izi kalmışsa bile.

yalan makinesini icad eden Cleve Backster, poligraf ının şimdiye kadar böylesi görülmemiş önemli bir deneyde kullanılacağını düşünemezdi elbette. dünya, hakkında yapılan iddialara şimdiye kadar suskun kaldı ama bunun bir sonu olmalıydı. savunma hakkı olarak dünyanın yalan makinesine bağlanmasıyla, yalan olup olmadığının cevabı aranacaktır. gerçi poligraf sonuçları yüzde elli yanılma payına sahip ama olsun. ezbere atıp tutmaktan iyidir öyle değil mi.

ha, yalan makinasının dünyaya nasıl bağlanacağını haklı olarak sorabilirsiniz, onu söyleyemem. ben kuyuya bir taş attım kırk akıllı çıkarsın.