bugün

troll lere troll lük yapmak

sözlüklerdeki troll'lük mesleği, saçmalayarak dikkat çekme, taraf olma, hassas konularda çok uç düşünceleri savunarak karşıt görüş ve karşıt ilgi çekme merkezli olduğundan, bu kişilere karşı başlatılan, ayna taktikli antitrollük propagandasıdır.

genelde troller ezik, zavallı kimselerden oluştuğu için, sözlük de serbest atış mekanı olduğundan, ancak burada efelenebilir, ancak burada ötebilirler. bir de zayıf karakterli olduklarından, bu özellikleri de salaklıklarıyla birleştiği zaman tam dalga geçmelik, tam aşağılamalık, tam ezmelik tipler oldukları ortaya çıkar. dangalak başlıklarla ortaya çıkıp, gelen tepki mesajlarına da cevap verememeleri bu yüzdendir. onlar ancak fikri öne sürüp, geri çekilebilirler. ne fikirlerini bir sisteme oturtabilir, ne de mantık süzgecinden geçirebilirler. aslında bunlara da gerek yoktur çünkü zaten asıl amaç dikkat çekmektir. bunun da en salak, en saçma yoldan yapılması gerekir ki, trollüğü görev edinmiş kimseler bunu layıkıyla yaparlar.

bunlara karşı da trollük yapmak, en ideal dalga geçme, aşağılama aracıdır. cevap veremeyen, yalnızca entry görünümlü yazarlar olduklarından haklarında atılıp, tutulanlara da cevap veremeyecek, güya umursamıyor görünüp, içten içe ezileceklerdir. trolllerin ilgisini çekmek için troll başlıklı hakaret, dalga başlıkları açılması da bu yüzden gereklidir. araç, ilgi çekici başlıklarken, amaç varlıklarıyla insanları rahatsız eden bu trollerle dalga geçmektir. örneğin;

(bkz: ve 2010 en dangalak troll üne kavuştu)