bugün

ana sınıfı

Anasınıfıları ilköğretim bünyesinde bulmaktadır. 60-72 aylık çocuklar bu eğitime devam etmektedir.

anaokulları ise 36-72 aylık çocuklara eğitim verir. eskilerde kreş diye bilinen kurum kalmamıştır. artık anasınıfı ve ana okulları okul öncesi eğitim kurumları diye adlandırılmaktadır.

anasınıflarında çocuklar ilköğretime hazırlanırken; onlara sosyal,duygusal, bedensel ve kişisel gelişimleri sağlayacak etkinlikler yapılmaktadır. bunlar türkçe/fen-doğa/matematik/sanat/oyun/drama şeklindedir. çevrenin imkanlarına ve öğretmenin becerilerine göre satranç/bale/yüzme dersleride verilmektedir.

anasınıflarında ve anaokullarında verilen eğitim tam veya yarım gün olmaktadır. genellikle tam gün olan okulların küçük yaş gruplarında uyku saati vardır diğerlerinde ise etkinlikler çocukların ilgi alanlarına göre düzenlenir.

bundan önceki dönemlerde okul öncesi öğretmen alımlarında kız meslek lisesinden mezun genç ve tecrubesiz usta öğreticiler eğitim verdiği için eğitim zayileri olmuştur. ancak danıştayın aldığı son kararla anasınıfı öğretmenleri üniversite mezunları olacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı 2009-2010 eğitim öğretim döneminde 30 ilde anasınıfının zorunlu olmasını pilot uygulamaya koydu. verilen eğitimin sonunda çocuklar ilköğretime anasınıfına gitmemiş yaşıtlarından bir adım önde başlamaktadır.

Anasınıfının çocuğun üzerindeki etkilerini;
Yaşadım - bende 3 yaşından itibaren okul öncesi eğitim aldım ve her zaman bu eğitimi aldığımı belli eden becerilerim dikkat çekti.
izliyorum - bir anasınıfı öğretmeniyim...