bugün

bursaspor taraftarı nı diyarbakır a göndermemek

Türkiye'ye özgü olmayan durumdur.

Zico'nun tribünler için söylediği bir sözü vardı; avrupa'da ırkçılık var, yunanistan'da savaş, türkiye'de tribün terörü diye.

Yani tribünü bilen, takip eden, içerisinde olanlar ilk defa karşılaşmayacaklardır böyle bir durum ile ki bu sadece türkiye'de olmayandır. italya'da onlarca takımın taraftarı var deplasmana gitmelerinin yasak olduğu. O yüzden olayı vatan elden gidiyor, hainler, helebele hubeleye getirmeye gerek yoktur. Evet deplasman yasağı tribüncü insan için büyük hayal kırıklığıdır, hakarettir ama ara sıra olması muhtemeldir.

Sonracığıma bir diyarbekirli olarak diyarbakır'a ve taraftarına bursa'da uygulanan ırkçılığı ve faşizmi nefret ile kınadım. Yani şehircilik konusunda bursaspor'u tribün olarak beğeniyorken nefretimi kazandılar. Hani olay tribünsel mevzulardan dışarı çıkarak ırkçılığa dönmüştü ve ırkçılıktan nefret ediyorum. Sonrasında ise gerek diyarbekir tribünlerinde bulunan arkadaşlarım ile konuşmalarımda hepsi bursaspor'a haklı olarak kin güdüyordu. Bir yerde mutlaka bir tepki verilmeli diye düşünüyorken bu ırkçılığa sanırım biraz dindim. Yani yaptıkları faşistlik ile(utanmayacaklarını bilmeme rağmen) utanmalarını sağlamak gerekiyordu. Bu da şiddetle olmamalıydı. O yüzden bu karara çok ses etmiyorum çünkü güvenlik konusunda burada konuşanlar ne tribünü, ne de yaşananları, yaşanması muhtemel şeyleri bilmiyorlardır. Burada akp valisini falan savunduğum ise yok ama bu maç adına çıkacak olayları kim durdurabilir, nasıl durdurabilir bilemem. Ayrıca diyarbakırspor taraftarını suçlayanlar önce kendi savunduğu taraftara bakacaklardır. Gördük galatasaray'ın, diyarbakırspor deplasmanını. Çiçekler ile karşıladılar, sebo reis diyarbakır atkısı taktı. iki tribün neredeyse birlikte maçı izledi. Yani diyarbakır kendisini dışlamayanlara(galatasaray, kayserispor, beşiktaş, ads) herhangi bir saygısızlık etmemiştir. Çiçekler ile karşılayıp, ağırlayarak uğurlamıştır. Diyeceğim o ki büyük olaylar çıkması yerine diyarbakır tribünleri ırkçılığı protesto etsin, faşizmi lanetlesin ve o faşistleri utandırsındır.
güncel Önemli Başlıklar