bugün

heroes of newerth

bugün yeni beta keyi dağıtılan ve şahsım tarafımdan denenilen oyun. oyunun temelde çok büyük avantajları var dotaya göre. en önemlisi elbette warcraft engine'i üzerinde çalışma zorunluluğu olmaması. rahat rahat, kafalarına göre değiştirebilirler oyunu, sınır sadece kendileri. ama dota frozen throne üzerinden oynandığından dota yapımcıları sadece haritayı değiştirebiliyorlar, engine'in getirdiği sınırlarda tıkanıp kalıyorlardı. heroes of newerthde öyle değil, grafikleri olsun, oynanabilirlik olsun, hatta item sistemi olsun, hepsi kafalarına göre şekilleniyor, nasıl dilerlerse öyle yapabiliyorlar yapımcılar. bu sebepten reconnecti falan da var.

bu çok büyük avantajına rağmen beni cezbetmedi oyun. bunun sebebi ise "abi çok deli grafik yapacağız, adamın bokunun sineğini bile çizeceğiz"i yapmaya çalışmış olmaları. dotanın en güzel yanlarından birisi sade grafiklere sahip olmasıydı. zaten bu tarz bir oyun oynarken amacınız görüntünün çok güzel olması değildir. görüntünün sade ve anlaşılır olması, gözü yormaması önemlidir. ama heroes of newerth öyle değil. gözünüzü çok yoruyor, karakterler sanki birbirine benziyor, çok dikkat istiyor.

oyun dotadan daha hızlı. peki bu iyi mi kötü mü? bu tamamen kişiye bağlı. ben dotadaki yavaşlığı tercih ederim kesinlikle.

oyunda bir concede vote olayı vardı, oy birliğiyle concede dedi takımım ama yenilmiş sayılmadık direk, creeplerin gelip basei yıkmasını bekledik. lan o zaman neden oyladık ki arkadaş? bakın league of legendsa, adamlar ne güzel oturtmuş bu sistemi. dk 25den sonra oylama yapabiliyorsun, teslim olursa takım oyun çat diye bitiyor.

league of legendsdan bahsetmişken, eğer dotaya alternatif bir oyun arıyorsanız şuan elinizde 2 seçenek var, bunlardan birisidir heroes of newerth. eğer herolar farklı olmasın, eşyalar farklı olmasın diyorsanız dotaya fazlasıyla benzeyen heroes of newerthü tercih etmeniz gerekecektir. ama yok sıkıldım lan rhastadan, rikimarudan diyorsanız sizin için heroes of newerthten daha güzel bir oyun bulunmakta. (bkz: league of legends)