bugün

fenerbahçe nin işgalcilerle dostluk maçı yapması

yapti evet fenerbahce onu... ana amaci isgalci ingiliz zirhlilarinin personeline moral ve idman vermek, ve "bir amac ugruna" beden egitim düzeylerini yüksek tutmak olan harrington kupasinda fenerbahce bizzat toplarini istanbul´a cevirmis zirhlilarin gemi personeline "idman" verdirtip onlara yatakcilik ve destekcilik yapti. sonra da kupayi kazandi , diye olayi cevirtti. herhalde kazanacak kupayi karsisindaki takimlar sadece gemi personeli, adamlarin dertleri istanbulluya "sirin" görünmek, buna alet olacak takim da ne yazik ki fenerbahce olmustur. bu tamamen gercektir ve fenerbahce nin tarihindeki cok siyah bir lekedir.

ayni zirhlilarin ayni adamlari, besiktas jimnastik klubünü basmis, her taraflarini darmadagin etmistir. o yüzden bjk´nin 1920 den önceki tarihi yoktur. fenerbahce´nin idman verdigi sahislar bjk takimi merkezini yagmalamis ve darmadagin etmistir.

ben fenerbahce´nin bundan hicap duydugunu hep sanirdim, hicabi gec gurur duyduklarini görünce hic anlamadim, acaba orada yapilan isin neresi savunulabilir?

gemi komutani, tayfasinin moralinin yüksek olmasi, bir seylerle mesgul olmasi icin elinden geleni yapar. bunu türk komutanlari da yaparlar. oradaki is, "düsman milletin bir takiminin" o sahneye cekilip orada rol almasi durumudur. sen tersini düsün- türkiye ingiltere´yi isgal etse, türk zirhlilarina idman olayi olarak gemi personeliyle mac yapsin diye profesyonel bir takim, diyelim ki manchester united- tutup türk gemi personeliyle efenime söyleyeyim, "general cevik bir kupasi " adi altinda mac yapsa, ingilizler, benim tanidigim kadariyla o takimi aforoz ederler be.

aynen de yaparlar, ve hicbir zaman o takimi daha affetmezler. bu da böyledir yani.
güncel Önemli Başlıklar