bugün

night at the museum battle of the smithsonian

----spoiler----
ilk filmi aratmayacak kadar güzel ve eğlencelik olan bir yapım. Görsel olarak ilk filmden çok daha iyi olduğunu söylemem gerek. Filmde kullanılan karakterlerin neredeyse hiçbirisi korkutucu değil. Sanırım bunun sebebi bu filmin daha çok küçüklere hitab etmesi. Mesela filmdeki kötüler ve hatta ahtapotla dinazor bile şirin geliyor gözünüze. Yani yanınızdaki bıcıra bir film izletecekseniz bu film uygundur.
Filmin konusu kısaca şöyle ; Larry Daley işinden ayrılmış başka bir işte çalışmaktadır. Müzeye uğradığında, müzenin restore edileceğini ve yenileneceğini öğrenir ve geceleri canlanan arkadaşlarının da Washington, DC. Smithsonian Enstütüsü'ne taşınacağını öğrenir. Ama oraya giden bu tarihi karakterlerin başı derde girince onları kurtarıp geri getirmek için larry yola çıkar ve firavun, korkunç ivan, napolion ve askerleri ile çarpışarak arkadaşlarını o müzeden kurtarır. Tabi biz de bu arada inanılmaz bir görsel şölen ve eğlenceli olaylara tanık oluruz.
Filmde bir çok komik ve güzel sahne var. Ben en çok firavun "hadi dünyayı ele geçirelim" dedikten sonra gelen dart vader'da, düşünen adam heykelinin aslında düşünmeyip en yakınındaki kıza sulanmak için kas gösterisi yaptığını anladığımız sahne'de, maymunların larry'i tokat manyağı yaptığı sahne'de ve minik Einsteinların olduğu sahnede güldüm. Aşk tanrıları ve canlanan tablolar da çok güzeldi.
Oyunculuklar açısından Ben Stiller(Larry Daley) çok güzel oynamış yine. Allahtan başka bir adamı oynatmamışlar onun yerine. Amy Adams(Amelia Earhart) ise güzelliği ile ön planda! Giydiği tayt bu güzelliğin ortaya çıkmasında büyük rol oynamış! Maymunların ve dünyayı ele geçirmek isteyen liderlerin oyunculuklarına da diyecek yok tabi. Hepsi birbirinden şirin...

Eğer Filmde mantık aramayacaksanız, sadece eğlenmek istiyorsanız ve görsel efektlerden de hoşlanıyorsanız bu film bunun için birebir. Bunları seven Herkese tavsiye ederim.

"hey dum dum. Bring me gum gum"
----spoiler----
güncel Önemli Başlıklar