bugün

nokia xpressmusic 5800

dün elime geçti telefon. süper olm, herşey çok iyi, gidin alın.

şaka bir yana kasa açıklığı denen olay dışında, uçması veya aniden gözden kaybolması gibi beklentileriniz yoksa telefon gayette iyi. beklentileri bu yönde olan arkadaşlar sorun üretip yazmaya devam ededursun* kasa açıklığı problemine dönelim.

sağ üstte kapatıp açma düğmesinin altında hafif bir boşluk var, ilk bakışta farkedilmiyor ama gözünüzü böyle telefonla aranızda 3 cm kalacak derecede yaklaştırdığınızda veya kapağa bastırdığınızda açıklığı farkedebilmeniz olası. velhasıl, benim gibi küçük şeyleri kafaya takan biri içinde sorun yaratıyor. birde forumlarda o kadar gazlamışlar milleti toz girer, ses kalitesi düşer, konuşurken sorun yaratır, şöyle olur böyle olur vs...

e sizde kıllanıyorsunuz tabii işten ama o kadarda önemsenecek bir durum olmadığını kavramaya başlıyorsunuz zaman geçtikçe. görmezden gelmek, sanki öyle birşey yokmuş gibi davranmak en iyisi;

+abi bunun kasasının sağ üstünde hafif bi açıkl...
-yok lan öyle birşey, hani nerde aq, görünmüyor bile. ver şu telefonu ya..

ama bir üretim hatası da var gibi.. neyse...

ilk defa dokunmatik ekran kullanmama rağmen hemen alışabildim. müzik çaldığınızda yandaki ses yuvalarından gayet kaliteli ve yüksek ses çıkışı var. kamerası video modunda iyi gibi ama fotoğrafta var birşey, gerçi fotoğrafları bilgisayara atınca daha net duruyor ama telefonda hafif bir karıncalı gösteriyor. qwerty klavye, el yazısı gibi özelliklerde hoş olmuş.

ama gelen pakette telefon kılıfı, kabı, artık herneyse çıkmadı. 800'den 500'e indirdiniz fiyatı tamamda neden kılıf? maliyeti mi çok yüksek, hayır değil. ama kılıf yok, enteresan birşey.

sonuçta telefon gayet iyi kardeşim, ben beğendim. eksisi mi? yok eksisi falan.

not: nokia çalışanıyım. *