bugün

iran amerika savaşı

amerika nın yapmayacagı, yaparsa yapacagı en buyuk aptallık olacagı durumdur. bu gune kadar aptal kovboy mantıgıyla ortadogu da istemeden iran ın hizmetinde olmus amerika, iran ile savasa girerek ortadogu daki varlıgına kendi eliyle son verebilir. zira petrol, dogal kaynaklar gibi lise tarih bilgilerinin dısında amerika nın ortadogu daki varlıgının en onemli sebeplerinden biri de israil-amerikan ilişkileri ve bugun amerikan sermayesinin bel kemigi olan yahudi işadamları ve onların aktifize ettigi yahudi lobilerdir.

bugun iran acısından dusunecek olursak; amerika once afganistan a girmis ve oradaki taliban yonetimini yıkıp, yerine bir tatlı su hukumeti kurmustur. iran ın afganistan daki taliban varlıgından hosnutsuzlugu dusunulurse bu iran için bir artı puandır.

sonra ırak a girilmis ve iran ın yıllardır dusmanı olan saddam yonetimi yıkılmıs ve su anda yerine iran muhibbi sii bir yonetim gecmistir. ayrıca amerika nın suriye tutumu iran-suriye iliskilerini yakınlastırmıs, ve iran ortak dusman anlayısla rusya-cin-hindistan vb. ulkelerle baglarını hayli artırmıstir.

tum bunların yanında bolgedeki mezhepsel ayrımlardan olmusuz etkilenen iran, ırak ta direnen sii direnisciler ve amerika ve israil karsısındaki tutumu nedeniyle bolge muslumanları tarafından takdirle karsılanmıstır.

bugun askeri ve teknolojik olarakta iyi bir seviye de olan ve rusya yı arkasına alan bir iran ı karsısına alarak amerikan-ırak savasını cıkartacak amerika ya cok yazık olacaktır.

(bkz: iran)
(bkz: amerika)
güncel Önemli Başlıklar