bugün

efes pilsen blues festivali

en ünlü isimleri dışında * eric * * çok da içli dışlı olmadığım bir müzik olan bluesin festivaliydi ve dün gece ankara ayağı düzenlendi. konuyla çok bir bağım olmasa da gittim gördüm ve çok eğlendim. iyi ki gitmişim dedim. kısaca performanslar değerlendirilecek olur ise:

ray schinnery amcamız tek başına öksüz çocuk gibi çıkıverdi sahneye elinde gitarı ile. gitara olan hakimiyeti ve çalışı ile hayranlık uyandırdı ama insanın kanını kaynatan coşturan şeyler söylemedi ondan sadece dikilerek izledik kendilerini. çok da iz bırakamadın çıktığı gibi sessiz sakince ayrıldı sahneden.

terry evans ve tayfası ise süper adamlardı. çok sevdim ben bunları. koca koca adamlar kendinden geçmişcesine çaldılar eğlendiler oynadılar bizi de eğlendirdiler. hele o basçı tombik adam sauna kıyafeti ile çıkmış boncuk boncuk terliyordu önümüzde. gitaristin bastıgı her notaya sesiyle çıkabilmesi bateristin ağzı bir karış açık şekilde çalışı ve klavyecinin çarkısı ve sahne şovuyla ortalığı bir anda coşturması gecenin güzel anlarındandı. ama şarkılara bir başladı mı bitirmediler arkadaşç. uzattıkça uzattılar ve dolayısıyla zaman içinde sıktı bu benim gibi bluese çok alışık olmayan bünyeye. amma uzadı şarkı sıktı diye tepki verince de etraftan hep aynı tepki geldi blues böyle. olsun bakalım blue öyle bunca yıllık adeti benim için değiştirecek değillerdi ya. sizin dediğiniz olsun bu sefer.

ve ve gecenin finali... shemekia copeland. mükemmel bir performans fevkaladenin fevkinde bir vokal ve harkulade bir grup performansı. eğlencenin zirve yaptığı anlar onun sahnede olduğu anlar idi. yalnız şu dikkatimi çekti kadının ağzı çok büyük. hani vardır ya belgesellerde pitonlar geyiği bütün halinde yutar. o kadın da yutar arkadaş o potansiyeli gördüm. ucu bucağı yoktu ağzının. konser sırasında terry evansın basçısı sahneye çıkıp öptü ablamızı. eh normal tabi. kim bilir kuliste neler oluyor. adamlar hem zenci hem bilmem kaç gün turnedeler. rahat duramazlar kanımca. ama sorun şu tek hatun var ve ne kadar dayanacaktı o akdar zenciye. hadi onun grubundaki kırık gitarist biraz paylaşsa yükü yine de katlanılcak şey değil. allah kolaylıklar versin ablamıza.

öhm. çok gereksiz ayrıntılara daldm topluyorum. güzeldi eğlenceli insanların yaptığı eplenceli müzikleri dinledim. rahat siki daşşağına denk adamların işi bu blues dertli adama gelmez. ama yinede verdiğim paranın tam karşılığını da aldım. seney olsun yine giderim.

ama metal bambaşka abi ya...*