bugün

mhp nin hükümeti tehdit etmesi

kısaca tanım: olağanüstü acziyet ve seviyesizlik.

yorum:

milliyetçi hareketin başında olan zat-ı muhterem bey, partisinin 9. olağan büyük kurultayı öncesi yapmış olduğu yazılı açıklamayla alenen ve isim vererek adalet ve kalkınma partisi hükümetini söz konusu kongreye müdahale etme hazırlığı içinde olmakla suçlamış, elindeki kamu gücünü -emniyet teşkilatını- kurultayın huzurunu bozmak için kullanacaklarını ima etmiş ve tüm bunlar sonucunda partisinde meydana gelecek zararlardan ötürü hükümeti peşinen sorumlu tutmuş ve hükümetin bunun bedelini ağır ödeyeceğine işaret ederek aleni tehdit de bulunmuştur.

bir düşünün hatırı sayılır bir oy potansiyeli ve türk siyasi tarihi açısından bakılırsa tarihi ekole sahip bir siyasi hareketin başındaki zat prim yapmak için -çocukluğumuzdaki mızıkçı arkadaşlar gibi- hükümeti zorla kendisine muhatap aldırmaya çalışıp çirkef tartışmalar sayesinde hükümeti yanına çekerek gölgesinden faydalanmak istemektedir.

milli duygular üzerinden ortalığa faşizm salan bi siyasi düşünce ve şu anki lideri acziyetini açık açık ortaya koymakta, kabadayılık düsturunu devam ettirerek ne kadar demokrat olduklarını da cümle aleme göstermekte bunu da genel başkan adaylarını naylon aday olarak gösterip baskı, tehdit ve cebir ile susturarak pekiştirmektedir.

beyni yaş iken eğilen cahil parti tabanı ise deli-dolu çıkışlarla ortalığı coşkuya boğarak iktidar hayalleri kurmakta ve rüyalarda gezinmektedir.

(bkz: olaysız mhp kongresinin olmaması)

editjivet: paylaşmadan edemeyeceğim; bir haber sitesideki yorum:

(bkz: havaya kurşun sıkıyor)