bugün

aşk ı memnu vs recep ivedik

ne teknik ne de kalite açısından yapılmış karşılaştırmadır. tamamen sosyolojik açıdan bakacağım olaya.

recep ivedik; hakkında yapılan yorumların neredeyse hepsi, ne kadar rezil bir film olduğundan dem vuruyor. yani kimse bu filme iyi film diyemiyor. izledim ama arkadaşımın zoruyla diyor. ikinci yarısında çıktım diyor. yani bu filmi yermek, o kişinin kendisini iyi hissetmesini, belki de kendini olduğundan daha entellektüel görmesini sağlıyor. film hakkında iyi şeyler söylemek isteyenler bile, bir ''ama'' sokuşturmak zorunda hissediyorlar kendilerini.

gelelim aşk ı menu adlı güzide diziye. (''salağa bak, film ile diziyi karşılaştırıyor'' diyeni vururm ona göre.) oyunculukları, senaryosu, diyalogları, müzikleri, renkleri, seçimleri, kısacası her boku ile , recep ivedik ten kat be kat daha rezil olan bu esere, çoklukla olumlu yorumlar yapılıyor. bu diziye dair olumlu birşeyler yazmak, kişiyi, olduğundan daha az entellektüel göstermeyeceği düşüncesiyle mi yapılıyor bu anlamak güç. bir de dizide ki karakterler, ''ahh ah, bu x'de artık zıvanadan çıktı, yazık y'ye yaaaa'' tarzı cümlelerle, sanki hayatının en önemli meselesi oymuş gibi eleştiriliyor ya, ne diyeyim.

soruyorum, neredeyiz biz? kimlerle yaşıyoruz ve neyi paylaşıyoruz. bu bahsettiğim dizi aşk ı memnu olmuş, başka bi dizi olmuş farketmiyor, hayatına bir sanalı bu kadar derince sokan bir insan çok iyi analiz edilmelidir kanımca.
güncel Önemli Başlıklar