bugün

övülmeyi sevilmeyi teşekkürü hazmedemeyen yazarlar

övmek, sevmek, teşekkür etmek(-ebilmek) kadar bu fiillere maruz kalındığında da bu konumu kaldırabilmek hazmedebilmek, de önemlidir.

iki gündür sayısız örnek görüyoruz bu hazımsızlığa, maruz kalınan eylemin ağırlı altında ezilmişliğe, acemiliğin getirdiği nasıl davranacağını bilememeye, kişisel komlekslerle güzel şeylerin bokunu çıkarmaya vs.

erdemli kişinin, olgun kişinin, karakteri oturmuş kişinin bu tarz komplimanlara karşı negatif ifadelerle karşılık vermek, olumsuzluk aksettirmek en hafif ifade ile terbiyesiliktir, düşüncesizliktir. kaldı ki söylenenler doğru ve sözlüğün kalitesini onaylayan cinste şeyler.

konuya dönecek olursak, acun ılıcalı samimiyet gösterip siteye dair, site içerisindeki yazılara dair sözlüğün özgünlüneğe yönelik güzel sözler sarf etmiştir. (ki tepkinin sebebi de budur aslında sözlüğü benimsememiş bünye bu olumlu gidişattan duyduğu rağatsızlığı dışa vurur, zira kendinin olmayan, kendinin ait olmadığı şey kakadır kötüdür...)

ama gelin görün ki beğenilmeyi, takdir edilmeyi hazmetmek çap işidir. bünyenin bunu kaldırması için belli bir noktaya ulaşmış olması gerekmektedir. maalesef her kasada çürük elmaların olduğu gibi bu hadiseyi kaldıramayan sözlük yazarları mevcut bünyemizde. hatta aylardır sözlüğe uğramayıp sırf bu meseleye çemkirmek için giriş yapıp içindeki fesatlığı döken yazarları da bu vesileyle görmüş olduk...

kişisel olarak bu ve buna benzer düşüncesiz, çapsız yazarlara katılmıyorum. ifadelerini de onaylamıyorum. ve sözlük kullanıcısının büyük çoğunluğunun da olumsuz düşüncelerden çok uzakta olduğu biliyorum...