bugün

büyük şehre okumaya gelen öğrencideki değişim

öğrenci erkek ise büyükşehirdeki hayatı onun özgürlüğün en fazla olduğu hissettiği zamanlarıdır. ilk evre: saç modeli çok uçuk bir hal alır. zaten üç-beş* tel olan sakalı da aylarca jilet görmez en büyük ve marjinal aktivite bu evrede ortaya çıkar: "bira içmek"
kız öğrenci değişimindeki ilk evre ise erkeklerle daha sıkı fıkı bir iletişime geçmektir. özgürlüğün tanımı bu anadolunun bağrından kopup gelen kızımız için budur.

erkekteki ikinci evre "dünya çizgi çizgi değilmiş öyle değilmiş ben gördüm" modunda bir hayat tarzına sahip olmaktadır değişim burada kendini "herşeyi ben birim entellektuelim" şeklinde gösterirki boş tenekeden ibarettir.

kızlardaki ikinci evre ise şaçları boyamaktır. hanım kızımızın bu devirde dili de çözülmeye başlamıştır. best model of world triplerinde gezinir kampüs ortamlarında bu arada şehrin lüks semtlerindeki ultra lüks mekanları keşfetmeye çalışır. üç-beş* kuruşluk harçlığı da bu evrede giyime kuşama özelliklede makyaj malzemelerine yatırılır.

erkeklerde üçüncü evre: aga kopmuştur hayattan artık ana babayı sadece para bittiğinde arar olmuştur. yaşadığı büyük şehrin sanki üç-beş * sakini gibi hisseder kendini hatta oyle bir hal almıştırki şehre ondan sonra gelmiş bütün gençler onun gözünde kırodurlar. bu evrede ki kardeşlerimize halk arasında entel kıro denmektedir ki yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor tanımının cevabı olarak degerlendirmeye alınabilir.

üçüncü evreye gelen kızımız artık ülkemizin jet sosyetesinin sıradan bir üyesiymiş gibi hisseder kendisini. onun için artık sadece meşhur olmak kalmıştır. bu evredeki kızlarda ego tavan yapmış vaziyettedir. geçen evrelerde "gelsede bana teklif etse" diye peşinden koştuğu erkeklere pas vermemektedir artık... (ilerki yaşlarda bu erkekler hakkında konuşurken beni ne mühendisler ne doktorlar istedi diyerek bahseder)velhasılı kelam kız arkadaşlar için en tehlikeli evre bu evredir zira kaşar olup olmayacağı bu evrede belli olur.

erkeklerde dördüncü ve son evre eve dönüş yaklaştığı için bazı erkek bünyelerde düzelme görülebilir, ama çoğunlukla insanlıktan çıkılmış bir halde bulunur. uzun yağlı saçlar üç-beş * aylık sakal mevcuttur. it bağlasan durmaz nitelikteki bir öğrenci evinde yaklaşık olarak 15-20 kişilik bir nüfusla beraber kalmaktadır ki geldiği yerde bir köyün nüfusu da olabilir bu rakam... velsahıl son evre erkekler için en pis en berbast en çekilmez evredir. kişi yaşlılık yanılgaması olarak görür.

kızlarımızda son evre ise genellikle kaşarlığa tekabül eder meşhurda olamamıştır zaten hayaller suya batmıştır. eve dönüş yaklaştığı için baskı tekraren artmıştır üzerinde. hanım ablamız eğer kaşar olmamışsa bu evreyi "derhal bir koca bulmalıyım" tasasıyla geçirir. ilginçtir "okulumu bitirdim iş sahibi olucam hayatımı yaşıycam" diye de bi savunma psikolojisi ile hareket eden ama baktığı her erkekte "acep bundan bana koca olurmu" bakışları atan bütün erkeklerde potansiyel koca niteliği arayan üç- bes * kız da ancak bu evrede gör
lebilir ki erkekler için tehlikelidir. çünkü bu kızlar için evlilik ve fahişelik aynı anlamı taşımaktadır...