bugün

son iki harften kelime türetme oyunu

özel isim kullanmanın yasak olduğu ve söylenen kelimenin son iki harfiyle başlayan yeni bir sözcük oluşturma oyunu. yanan oyundan çıkar. sona kalan şampiyon olur. böyle de tanım yapabileceğimi gösteririm işte. benim için tanım yapamıyor o, formata uygunsuz yazılar yazıyor demişlerdi* umarım ne kadar yetenekli bir çocuk olduğumu göstermişimdir onlara.

neyse konumuza dönelim. çocukluğumuzda tabu, monopoly, risk, tavla efendime söyliyeyim satranç gibi oyunlar yoktu tabii arkadaşlar. kendimizi kandırmayalım. isim-şehirden sıkılınca mecbur bu oyuna geçerdik. şanlı mücadelelere sahne olurdu.

1 başlatıyorum hadi. -yastık-
2 -ıkınmak-
3 -akın-
1 -ın la mı abi?
2 zaman kazanma lan. 5-4-3-2-1 sıçar. elendin.
..........
2 başlıyorum. -ampul-
3 oha onla başlanmaz.
2 iyi lan tamam. -masa-
3 -sandık-
2 -ıkınmak- az önce denmişti şimdi diyebilirim.
3 -akım- aha sıçtın şimdi.
2 -ımızganmak-
3 o ne lan sallama ibneye bak.
2 var lan vallaha sözlükten bakmıştım.

'ımızganmak' kelimesinin türkçemizde biraz olsun yaygınlaşmasını sağlayan, bu oyundur. bir keresinde de 'anı' ya karşılık olarak nike'ın büyük harfli yazılımı cevabını vermiştim. sınırları zorlayan bir kelimeydi. akıllar karıştı. özel isim dediler. kime göre özel abi dedim. benim için gerçekten hiçbir özelliği yoktu. dayanamadılar zorla da olsa kabul ettiler. ısrarcı ve azimli olmak çok önemli oyunda. gerçek hayatta da böyle aslında. bilmiyorsan sallayacaksın. sallıyorsan da arkasında duracaksın. doğru söyleyeni de dokuz köyden kovarlar ayrıca. ne alaka bilmiyorum. ama kovarlar. direkt siktir ederler.
güncel Önemli Başlıklar