bugün

body building salonundaki koca götlü kızlar

1. her insanın fizyolojisi aynı değildir. insanlar arasında irrite edici uyarılara karşı hissedilenler bile farklı olabilmektedir. bazılarının ağrı eşiği düşüktür, ağrıyı fazla hissederler, bazıları ise az. bir kere bunu kafaya sokmak lazım.

şişmanlığın biyolojik kökenine bakıldığında bazı olayların şişmanlığa etkisi anlaşılabilir. bazı insanlar vardır, gerçekten de su içseler bile kilo almalarına etkisi olur ve 'su içsem yarıyor' sözü onlar için gerçekten de geçerlidir. yanlış hatırlamıyorsam su içme ile vücuttaki elektrolitlerden bazıları atılıyor ve kas kasılmaları azalıyor ve bu da yakılan kalori miktarını azaltıyor ve kilo aldırıyor. ama su içmek normalde kilo vermeyi destekler. işte insanlar arasındaki farklardan biri.

2. biz ırk olarak bizde basenleri geniş insan oranı fazla.

3. iradeli olmak öyle kolay bir şey değil. hele ki o insanın çektiği açlık hissini yaşamadıysan hiç yorum yapmamak lazım.

4. sana ne? onlara faydalı olacak bir şeyler sunabiliyorsan onu yap. yoksa bu eleştiriden kime ne fayda gelir? yapıcı, olumluyu destekleyici olmak medeni insanda bulunması gereken bir özellik değil midir?

ayrıca:
(bkz: empati)