bugün

moderasyonun anlasilmaz kufur politikasi

küfürlü, siyasi içerikli, imla hatalı, entry başlık uyumu olmayan entrylerin yanı sıra moderatörlere ucundan da olsa değen entrylerin girilmesinin yasak olduğunu öğrendiğim an uludagsözlük teki moderasyon sorununun sadece "ayıp kelimelerle" ilintili olmadığını farkettim.

tanımsa tanım, en güzelini yaptığım, örneklerle anlatımı zenginleştirdiğim artılardan artılara koşmayı beklediğim entrim 2 dakika bile geçmeden "sözlüğü chat ortamına cevirmek, tanım içermemek, başlık entry uyumuna sahip olmamak ve dahi imla hatası içermek" suçlarından hüküm giydi ve silindi.

fakat malesef entrinin sorunu aslında yukarıda gösterilenlerin hiçbiri değil.
entrynin içeriği, saçma bi silinişin gerçekleştirildiğinden, moderasyonun yaptığım ironiyi ciddiye alıp silmesini ve üstüne "çok istiyorsan sileriz" şeklinde yaran bir not bırakmasından ibaretti. ve moderatörlerin ne kadar aktif çalıştığından bahsederek onları yücelten bir sonuç bölümüne sahipti.

anlatmak istediğim şey, bir yazarın entryisinin formata uygun bile olsa moderatör beğenmediği için silinmesinin son derece sinir bozucu ve sözlükten soğutucu bir faktör olduğudur. *