bugün

cumhurbaskaninin siyasetci olma gerekliligi

siyaseti meslek olarak gören hastalıklı bir zihniyet daha..
cumhurbaşkanının siyasetçi olması gerekmez efenim. cumhurbaşkanı kendi alanında (her ne yapıyorsa) başarılı olan, bilgi ve birikimlerini biraz da millet ve devleti için kullanmak isteyen insandan olur.

atatürkten itibaren 6-7 cumhurbaşkanımız asker kökenlidir.
bu adamlar bazı partilerin gençlik kollarında bayrak sallamamışlardır. başarısız cumhurbaşkanları mı oldular? bizi rezil mi ettiler?

son cumhurbaşkanlarımıza bir göz atalım, biri elektrikçi (turgut özal), diğeri mühendis (süleyman demirel) ve son olarak da bir hukukçu (ahmed necdet sezer)

hangisi daha iyi? hem elektrikçi hem siyasetçi kökeni olan özal mı? hem mühendis hem siyasetçi olan demirel mi? yoksa sadece çok başarılı bir hukukçu olan sezer'in gerektiğinde görev başına gelmesi mi?

bir takım gazetelerde parti yandaşları cumhurbaşkanı siyasi kökenli olmalıdır dedi diye şak diye inanmak da ne oluyor? azıcık bu adam ne diyor diye düşünmek analiz etmek yok mu? geçenlerde de bizim başbakan cumhurbaşkanı adayını tarif ederken, bi tek adı recep tayyip olsun demedi!!! herşeyde kendini tarif etti.
bu üçkağıtçı politikacıların her dediğine inanırsak işimiz zor, azıcık ne dediklerini dinleyip kendimiz düşünmemiz lazım.. kendimiz bir sonuca varmamız lazım.

şimdi bir daha düşünün bakalım, cumhurbaşkanı gerçekten siyasetçi kökenli mi olmalı?????????