bugün

otobuslerdeki cep telefonuna tepki komedisi

hayatının hiçbir evresinde hiçbir şeye tepki vermemiş insanlarımızın, o körüklü otobüslerde birden canavar kesilmeleri beni hayretlere sürüklemektedir.

hadise genelde, ilk kurşunun sıkılmasıyla patlak verir;
olayın kahramanı abimiz ya da ablamız biraz da tribünlere oynar şekilde öten telefonun sahibi suçlu! kişiye höykürür. öyle höykürür ki şöför dahil otobüsteki tüm insanların dikkatini suçluya yöneltmeyi başarır. ardından o ana kadar dilini dişlerinin arasına sıkıştırmış, eliyle kıçını başını kaşıyan otobüsteki diğer karakter oyuncuları da devreye girer. artık hengame başlamıştır.
telefon sahibi çok suçlu kişisi dumura uğramış şekilde elindeki cihazı kapatmaya çalışır, bir kısım türleri de vardır ki önce karşı taaruza geçer ama muhtemel linç tehlikesini sezip ağır aksak telefonunu sessize alır.

şimdi efendim,
donuna kadar soysan* sesini çıkarmıyan, kafasına vurup bırakın ekmeği küçük dilini bile alabileceğiniz yurdum insanının bi telefonun bip demesindeki bu tepkisi nedir efendim.
neden bu tepkiyi; anlayamadığımız şekilde yollarımızı kazıp öylece bırakan, hergün bir askerimizin şehit olmasına seyirci kalan, özelleştirme adı altında değerlerimizi bir bir pazarlayanlara veremiyoruz da, sadece cep telefonu salak salak çalan o yolcu kişisine verebiliyoruz.
anarşist tarafımız o körüklüdemi vücut buluyor, merak ediyorum.*