bugün

evrim ile yaratılış arasındaki fark

evrim ve yaratılış arasındaki fark dünyamızdaki canlığın temeli, gelişimi ve şu anki durumu konusunda incelenebilecek farktır. kısa başlıklar içerisinde kısa notlarla olay daha açıklayıcı durabilir.

evren?
yaratılış: evren ve diğer bütün herşey kudretli bir yaratıcı tarafından yaratıldı.
evrim: evrenin yaratılışını açıklamaz öyle bir kaygısı yoktur.

insanoğlu?
yaratılış: hz adem ve hz havva günümüzün modern insanı (homo sapiens) olarak cennetten kovulup dünyaya gönderildi. hiç birşekilde evrim geçirmediler.
ipnot: bazı kaynaklar da hz.ademin boyu 60 arşın (arşın=20 cm alırsak) yani 18-20 metreyi bulmaktadır. peki günümüze kadar daha uygun şartlara bir adaptasyon sonucu mu kısaldık?

peki ya dinazorlar?
yaratılış teorisinde göre insanlar dinazorlarla aynı çağlarda yaşamışlar hemde homo sapiens olarak herhangi bir evrilme falan yoktur. tabi islamiyette bu konu şu şekilde de işlenmektedir, dinazorlar ve diğer bütün yaratıklar günümüz uygun şartlarını yaratsın diye allah tarafından oraya yerleştirilmiştir. onun için zaman kavramı olmadığından hiç varolmamış gibidirler.
dipnot: günümüz uygun şartlarından kasıt, petroldür. şu an ki teknolojimizle bile dünyaya ne kadar zararlı olduğunu gördüğümüz fosil yakıtları mi bize uygun görmüştür?

maymunlardan mı geldik?
yaratılış: hayır maymunlardan değil hz adem ve havvadan geldik. böyle düşünenler varsa dedeleri mağaralarda kalırken burda ne arıyorlar? ehuehu

evrim: hayır maymunlardan gelmedik, primatlar ile ortak bir atadan evrildik. buna göre aramızda büyük benzerliklerin olması gerekmektedir. madem aynı atadan geldik diyorsa evrim teorisine göre genetik benzerliklerimizin yüksek olması gerekmektedir..

insan ve maymun kromozom sayısı tutmuyor?
doğrudur, ama kısmen. bizim 46 kromozom çiftimizi varken bu rakam, şempanze, goril ve orangutanlarda 48 çifttir. peki kayıp kormozon nerdedir diye sorarsanız, çok basite kaçacak bir cevap olarak evrimimiz esnasında kaybolmuştur dersek, bu kayıp kromozon çifti bir türün yok olması ile sonuçlanabilir. eğer aynı atadan gelmişsek kromozonlarımızdan biri bir başka kromozon ile birleşmiştir.

kromozon çiftleri nasıl birleşir? amma da salladınız ya!
"iki numaralı kromozom bizim soyumuza özgüdür ve diğer primatlarda ayrı kalan iki kromozomun kafa kafaya birleşmesiyle oluşmuştur.
birleşme yeri, 114 445 823 baz ile 114 455 838 baz arası olarak saptandı."
dipnot: bu konuyu açıklayacak yetkinlikte olmadığım için (bkz: kenneth r miller)

bir çok konuyu açıklamakta iki sistemin izlediği yöntem arasındaki farklar açıkca görülebiliyor, ve görüldüğü üzere de veriler evrim teorisinde sınanabilir ve evrimi doğrular niteliktedirler.