bugün

güler zere

--spoiler--
güler kiz, sen sokaklardan kosup otobüsüne yetismeyeli, bir agacin gölgesinde bir bardak cayin sukunetini icmeyeli ondört yil olmus. ondöööört koca yil. hayata döndürmeyi* becerdiklerinden olmamissin, ölüme yatanlar tek tek cizip gecmisler yüregini ölmemissin, yikilip gitmemissin. yasamissin, benim aklimin almayacagi kadar özgürmüssün, bedenin zindandayken.

biz ondört yilda disarida cok yikimlar gördük, savaslar, acliklar. kapi kapi tiklayip geziyor zulüm. üzerimize giydirdikleri deli gömleginin rengi degisti, efendilerimiz ayni. yukarilarda bir yerlerde, vitrinde our boys yerini istemeye istemeye kullan at basbakancilara devrediyor, onun kördügüsü var bu aralar. gerisi tahayyül edeceginden beter. dünya ciglik cigliga boguluyor pisligimizde, kapitalistler krizlerini ac milyarlara ödetiyorlar, nerede bir insan, insan oldugu icin basini egmekten vazgecerse eziyorlar tanklariyla, yasalariyla. cocuk dilenciler, fahiseler, cinnet soframizin ortasinda kan revan.

ortaokuldayken hani fransiz devrimini islerken gecerdi ya, devrim halkin bastille hapishanesini istilasiyla baslamis diye. ben olsam saraydan baslardim diye gecmisti cocuk aklimdan. simdi anliyorum ve utaniyorum, biz zulmün kalelerini zaptedemedik, kurtaramadik kuyulardaki yusuflari. basimizdaki onun lanetidir. basi kesik tavuklar gibi vuruyoruz kendimizi saga sola, o yüzden.

güler bacim, sen belki unuttun; haziran gül mevsimidir. güller acti disarida renk renk, bicim bicim. deli ediyorlar kokulariyla bizi, börtü böcegi. sen kanser gülleri actirmissin dilinde dudaginda, bizim derdimize yanarak. kokun deli ediyor beni güler zere.
--spoiler--

güler zere'ye özgürlük!