bugün

vücuduyla para kazanan insanlar

bazılarımızın sosyal tespit sıçmasına neden olan insanlardır; vücüduyla para kazanan insanlar.

neymiş efenim " vücüdunu kullandır'mış" mış. peh peh peh. (bu kısım tespitin "sıvama" bölümü oluyor zar!)

aktör ya da aktirst nedir ki zaten. vücüdunu kullanan, vücüduyla para kazanan insandır. oyuncunun malzemesidir vücudu. ne yani;

banyodan çıkan bi insanı,

tecavüzcü bi sapığı,

gözü dönmüş bi katili

oynaması gerekiyorsa; "bi dakika yönetmenim, senarist böyle yazmış ama, ben vücudumu kullandırtmam" gibi, absürd cümleler mi kurmalı oyuncu. öyle cümle kuran insan zaten bu mesleği yapmaz. yapamaz. dedim ya, oyuncunun malzemesi yüzü, vücudu, sesi, beden dilidir.

senarist'lerin bu tür sahneleri, kadınlar arasında ilgi gördüğü için özellikle kullandığı kısmına, yani işin etiğ'ine gelirsek de; bundan daha doğal ne olabilir ki diyorum. aynı gün aynı saatte yayınlanan kurtlar vadisi'nde de, başka şekilde olmuyor mu bu durum? daha fazla seyirci çekmek için daha fazla adam öldürülmüyor mu? hatta dizinin hiç adam öldürülmediği bölümünden fanatikleri memnun kalmıyor.

dizi ya da sinema denilen şeyin bütünü zaten duyguları sömürmek üzerine kurulmamış mıdır? tabi bu bakış açısıyla da alakalı bi durum. çünkü bazılarımız bu duruma "sömürme" der, bazılarımız da;"bu duygulara hitap ediyor" der.sıçılan tespitten yola çıkarak, şunları da diyebilir miyiz mesela:

komedi dizisi, komediden hoşlanan insanların duygularını sömürüyor. (gülmek isteyen insanları güldürüyor. olmaz ki canım böyle.)

ağdalı, ağlak drama dizileri, ağlamak isteyen insanların duygularını sömürüyor.( hem de ağlatarak!)

ayrıca duştan yeni çıkmış behlül başlığı, sizi neden bu kadar rahattsız etti anlamış değilim. kendi satırlarınızla"erkek vücuduna övgüler yağdırılması" mı sizi rahatsız eden?(ki başlığı iğrenç hale getiren yine erkek yazarların kendisi.buyrun okuyun:(#5381734) sorun buysa girmezsiniz o başlığa olur biter. tıpkı benim, adriana lima ve paris hilton adına açılmış onlarca başlığa girmediğim gibi. bunun dışında ihl sözlük diye de bi yer var.

tespitin bu kısımlarını irdeledikten sonra, gelelim şu "gerzek roman" kısmına. benim bildiğim 6 adet roman, onlarca hikaye ve tiyatro eserleri yazmış bi insana *, ben ancak saygı duyarım. bu hayal gücü karşısında saygıyla eğilirim. bizim gibi iki kıçı kırık entry yerine, sayfalar dolusu bi şeyler yazmış her insan, en güzel duygunun insanıdır benim gözümde.

(bkz: gerzek sensin romanda sana girsin)