bugün

tsk nin 90 yılda mayın temizlemesi

ha diyorsan aşağıda verdiğin linkler ingilizce, bende diyorum ki, ingilizce bilmiyorsan nasıl oluyor da dünyanın tüm gelgitlerine hakim olduğunu sanıyorsun. türk gazetelerini okuyarak mı? Ortalama bir ordunun mayın temzileme amacı kendi işine yarayacak bir rotada bulunan belirli bir geçiş alanı yaratacak akdarını temizleyip geçmektir. büyük metrekarelerde bir araiz üzerinde metal hiç bir parçası olmayan tamamı plastik bir personel mayınını temizlemek hakkında ne biliyorsun ki. bilmiyorsunuz. hayır gerçekten ortada ordunun büyük bir saçmalığı da olabilir ama konuşmuş olmak için konuşamk, orduya olan gazınızı ad hominem saçmalıklarla çıkarmak farklı bir şey.

elinde barem mi var 400 m2 arazi 3 günde temizlenir 10 bin dolar tutar diye. yok. keşke olsa da bilsek biz de bizim ordunun saçmalığını. ama varsa yoksa atayım tutayım saçmalayayım. atayım taşımı kuyuya çıkaran olursa diye bekleyeyim zırvaları.

türban denince yeri göğü inletmek ile mayın temizlemek arasında nasıl bir koreleasyon kurdun ki kafanda? aferim. 10 gün öncesine kadar hanginiz güneydoğuda mayınlar hakkında tek kelime etmiş ki? ne biliyordunuz? bu ani aydınlamnın sebebi nedir o zaman? beyfendi rahat uyuyamıyormuş mayın var diye.

açıyorsun minesweeper.exe yi bayrak oyup temizliyorsun mu sanıyorsun nedir anlamadım ki. gören demayın var diye geceleri uyuyamıyor sanacak.
http://en.wikipedia.org/wiki/Land_mine

Whereas the placing and arming of landmines is relatively inexpensive and simple, the process of detecting and removing them is typically expensive, slow, and dangerous. This is especially true of irregular warfare where mines were used on an ad hoc basis in unmarked areas. Anti-personnel mines are most difficult to find, due to their small size and the fact that many are made almost entirely of non-metallic materials specifically to escape detection.

http://en.wikipedia.org/wiki/Demining

http://maic.jmu.edu/JOURN...schiebel_mad/schiebel.htm

http://www.danchurchaid.o...ne_clearance_breakthrough

The first step in manual demining is to scan the area with metal detectors,[8] which are sensitive enough to pick up most mines but which also yield about one thousand false positives for every mine,[6]. Some mines, referred to as Minimum metal mines, are constructed with as little metal as possible - as little as 1 gram (0.035 oz) - to make them difficult to detect. Mines with no metal at all have been produced, but are rare. Areas where metal is detected are carefully probed to determine if a mine is present; the probing must continue until the object that set off the metal detector is found.
güncel Önemli Başlıklar