bugün

13 haziran 2003 gp bursa mitingi

3 kasım 2002 seçimlerinden sonra bir sonraki genel seçimlere 5 sene daha olmasına rağmen kazanılan oyun etkisi neticesinde cem uzan alışılmadık bir biçimde mitinglerine devam eder. bu miting de çeaş ve kepez elektrik'e mevzuata aykırı bir biçimde el konulmasından birkaç gün sonra düzenlenmiştir, cem uzan tepkisini biraz ağır da olsa dillendirmiştir:

"Dokunulmazlığı kaldıramadılar. Kaldırsalar, kabinenin yarısı devleti soymaktan hapse girecek. Hükümetiz ama iktidar değiliz, diyorlar. Yani bunlar iktidarsız iktidar.

Genel başkanları kendi ağzıyla "Bizim tek rakibimiz Cem Uzan ve Genç Parti'dir" diyor. Bu lafın üzerinden iki gün geçmeden, ÇEAŞ ve KEPEZ'i işgal ettiriyor. Senin bu yaptığına eşkıyalık denir.

sende allah korkusu kalmamış, sen allahsız olmuşsun, allahsız herif!

kalleş adam beni iyi dinle bak! Ey kalleş adam! Sana tapulu malım olan ÇEAŞ ve Kepez'i yedirirsem bana da adam demesinler!

Bak kalleş adam! Sen ne biçim bir Müslümansın be adam! Müslüman haram yemez. Müslüman kul hakkına tecavüz etmez. Senin gözünü korku ve ihtiras bürümüş. Kalleş adam, sen yoldan çıkmışsın. Sen iflah olmazsın.

Aklınca beni yıldıracak, beni sindirecek! Ey kalleş adam, bilesin ki, benim malım da, canım da bu vatana feda!

Kalleş adam! Beni iyi dinle bak! Bu beyaz gömlek var ya, bu benim kefenim. Hadi gel canımı da al, alabiliyorsan!

Bütün bürokratlara sesleniyorum. Siyasilerin siyasi emelleri uğruna, size hukuk dışı uygulamalar yaptırmalarına izin vermeyin! Unutmayın ki, sizler devletin esas yöneticilerisiniz. Siz hancısınız, onlar yolcu!

http://www.vidivodo.com/1.../cem-uzan-allahsiz-tayyip

bu konuşmanın ardından rte tarafından açılan dava geçtiğimiz günlerde sonuçlanmış, cem uzan öfke kontrol cezası almıştır.