bugün

sigara içenlerin çoğunlukla cahil olması

buradaki cahillik neye göre şimdi onu bulmak lazım. yani sonuçta sigara içen bir kişi, sigaranın zararlı olduğunu, her türlü hastalıktaki en önemli faktör olduğunu ve hatta ölüme bile sebep olduğunu bilir. bunu bilmeyen yoktur. bilmese bile pakette yazıyor zaten koskoca, sigara içmek öldürür diye. gayet açık ve net.
yani kişi bunu neye dayanarak söylüyor ? eğitimli insanlar, sigaranın zararlı olduğunu bilir akıllıca davranır ve içmez, çünkü onlar eğitimlidir, bilgilidir. böyle bir şeye mi dayanarak söyleniyor? eğer ''böyleyse'' götümle gülebilirim.
geçmişten ve günümüzden çok önemli binlerce insan da sayabiliriz sigara içen.
sigara içmeyi kimse cahilliğe veyahutta eğitimsizliğe vs. bağlayamaz, bu yanlış ve boktan bir tespit çalışmasıdır.
hem birde eğitim derken kastımız ney bunu da bulmaya çalışalım. eğer burda diplomalı bir eğitimden bahsediyorsak, üniversite mezunu ya da en düşük lise mezunu kişiler olarak olayı değerlendirmeye alıyorsak, hani madem herkes boktan tespitler yapıyor, benim şimdi yapacağım tespit bunun yanında biraz daha hafif kalır, üniversite'De, öğrenci evlerinde, yurtlarda, nerden baksan öğrencilerin sigara içme oranı %70-%80, liseleri saymıyorum bile.

eğitim kavramına eğer bu açıdan bakıyorsak buyrun efendim.
olaya kendini geliştirmiş, hayatı bilen, kültürlü, aynı zamanda okumuş, birçok tecrübe edinmiş, bilgili, faydalı kişiler olarak bakarsak, bugün o kişiler iş yerlerinde bürolarında, ya da evlerinde içki de içiyorlar sigarada. hani madem olay burda genelleme ya da çoğunluk tespiti e biz de yapalım.
zaten ülkemizde sigara içme sayısı oldukça fazla. dışarıda görüyoruz, sigara içme yasağı geldi diye millet neler yapıyor, ne hallere düşüyor, iş yerleri, restoranlar...
en kral restoranlar, hatta daha belirgin olsun diye söylüyorum, sosyetenin takıldığı restoranlar, ben cezayı öderim sigara içilsin, ya da sigara yasağı kalksın diye yalvarıyor.

izmir'De ya da istanbul'Da vapurda insanlar her şeye rağmen cebinden çıkartıp yakmaya çalışıyor, kimisi cezayı bile ödemeye razı geliyor.
lokantalar, cafeler, biz batarız diyor bu yasak devam ederse, müşterimiz yok diyor, bir ara bununla çok çalkalanmıştı ülke. hepimiz biliyoruz.

yani benim kanım bu tespit fazlasıyla yanlış ve komik bir tespit olmuştur. her kesimde cahil ve eğitimli insanlar vardır. bunu sigaraya bağlamak, içkiye bağlamak ne bileyim herhangi bir şeye bağlamak saçma.
isteyen sigara içer, alkol içer herkesin kendi keyfi, sen değilsin o değil, o hiç değil ben çoğunluga sesleniyorum felan bu ne lan?
çoğunluk kim ki ?
ne zaman biri sataşmaya kalksa, seni tenzih ediyorum, sözüm meclisten dışarı, sen değilsin, öbürü de değil, çogunluk yahu ?
ya bırak işte. çoğunluk üstüne yüklense, başka bir çoğunluga mı sesleniyorum diyeceksin?
insanın kendi keyfi bu. ne yapıyorsa kendine yapıyor bunun da farkında. bu şahıslara neden böyle ithamlar da bulunalım ki ?