bugün

muhsin yazıcıoğlu romantizmi

olup olmadiginin önemli olmadigi bir konudur. ancak kendisine yöneltilen suclamalarin hepsi kulaktan dolmadir, belgesizdir, kanitsizdir, mesnetsizdir. buna ragmen yazicioglu 7 yil hapiste tutulmus, ama hakkinda bir mahkeme görülmemistir. öyle keyfi bir adami hapiste tutup sonra da "hadi sen cik artik" demek olmaz. madem sucludur, madem katildir, bunu kanitlarsin, büyük bir güvenle "sen katilsin bak mahkumiyet bile aldin" dersin, bunu diyemiyorsan, o hem katil degildir, hem de sen insafli bir insan degilsindir.

ben yazicioglunu bu kazadan sonra tanidim, hakkinda yaptigimiz arastirmalar da adamin "öylesine" 7,5 yil hapiste tutuldugunu gördüm, mahkeme bilgisine rastlamadim, maras katliaminda kendisine yönlendirilen suclamalarin hicbirisi kanitlanmis degildir. simdi söyle, al capone´da cok azili bir mafia babasiydi, ama belgesiz adami hapse atamadilar. belge yoksa hapis te olmaz, bu kadar basittir. "sunun bunun arkasinda mutlaka sen varsindir." diye bir adam 7,5 yil hapiste tutulmaz. öyle sacma sey olmaz. yakalanir, görgü taniklari "evet bu oradaydi" derler, öldürülen sahislari öldüren silahlarin üzerinde parmak izi bulunur, ya da yakalanan katiller "evet bizi o azmettirdi" derler. ondan sonra adami hapse atarsin. cünkü suc isledigi kanitlanmis olur. aleviler bile adami kardesim maras´ta "tespit" etmemisler. baktik buna belgelerine arsive, yok, hic kiimse yazicioglu icin "evet bu adam katliam yapanlardandi." dememis, ben bu baglamda bir bilgi bulamadim. iste bu durumda soru- neye istinaden bu adami 7,5 yil hapiste tutmuslar, mahkemesiz, taniksiz, kanitsiz? bu cok mu yanlis bir sorudur?....valla hic sanmiyorum. hukuk "bir adam su ideolojiye sahipse, onu hapse atin, süründürün" demez. "kanitlayin öyle hapse atin, her vatandasin serbest yasama hakki vardir." der.

ben de bu arada kesinlikle ülkücü neyin degilim. ama hukukun üstünlügüne inanirim. al capone´la ilgili kevin costner in bir filmi vardir. o filmi seyretmelerini benim gibi düsünmeyenlere siddetle öneririm.
güncel Önemli Başlıklar