bugün

domuz gribi kimyasal silah mi

aptalca olmayan bir sorudur. virüsün gelisimiyle ilgili okduklarimiz aklimiza ister istemez böyle bir soru takilmasina sebep olmaktadir. canli türlerinin her birinin cesitli hastaliklari vardir. bunlarin mutasyon la birbirine gecmesi cok zordur. gazeteler de "ciftcilerdeki griple domuzlardaki grip virüslerinin birlesip, birbirlerinden bilgi alisverisi yapmalari sonucu olusmus"(almanya) seklinde yazilar okuduk, ama sonra böyle bir seyin mümkün olmayacagi söylendi.

görünüse bakilirsa bu virüs 3 degisik virüsün birbirleriyle mutasyona ugramasi sonucu olusmustur. duyduklarimiza göre böyle bir "mutasyon" ancak laboratuar ortaminda gerceklestirilebilirmis. tip adamlari söylüyor bunlari. yani bu hastalik "üretilmis bir hastalikmis". bilindigi üzre kimyasal silahlar bomba seklinde bir yere atilr ve atilan kapsulden hastaliklar yayilir, ya da zehirler, ya da öldürücü bilesimler.

bu hastaligin cikis yeri meksika´dir. bu ülke abd´nin komsusudur.belki abd gizli servisleri o ülkede su an bilmedigimiz bir seyi önlemek ya da meksika´yi -tipki türkiye´yi pkk terörüyle yaptiklari gibi- cökertmek pesindedirler. bu tür "bilinmeyen" hastaliklar terörden falan cok daha öldürücü olabilirler.

dün alman tv´sinde bir bilgili adam, "madem bu hastalik domuzlardan insanlara gecebiliyormus,domuzlarla insanlar binlerce yildir birlikte yasiyorlar, simdiye kadar niye gecmemis?" diye sorular sordu. ben, bu soruyu cok da mantiksiz bulmadigimi itiraf etmeliyim.

aids icin de ayni iddia da bulunurlar, bu görüsü, yani aids´in de kimyasal silah oldugunu söyleyenler sadece komplo teorisyenleri degildir. aids´in "homoseksüel hastaligi" olarak lanse edilmesi ama hic ilgisi de olmamasi enterasandir. kaldi ki aids´le domuz gribinin cok ortak noktasi vardir- aids cok daha öldürücü olmakla birlikte- ikisi de virüstür ve "ikisi de hayvanlardan insanlara bulasmis" hastaliklardir- biliyorsunuz aids de maymunlardan insanlara gecmisti.

aids´in homoseksualiteyle savasmak icin üretilmis bir hastalik oldugunu söylerler. bu gribin "domuz" gribi olmasi da belki ileri de "müslümanlarin laboratuarlarda hristiyanlarla savasmak icin icat ettikleri bir hastalik" diyebilmeleri icin olabilir. cünkü müslümanlarin hristiyanlarin domuz yemelerine fitil olduklarini pek cok hristiyan bilir, adamlar zaten 11 eylül´den böyle bir düsmanliga kosullanmis bulunmaktadirlar.

neyse, gene de bilmiyoruz daha. yalniz gercekten, bu hastalik domuzlarda ilk defa bu zamanda görülmedigine, insanlarla domuzlar da binlerce yildir birlikte yasadigina göre bu türden resmen akcigerleri kullanilmaz hale getiren bir hastaligin ilk defa zamanimizda görülmesi, bence oldukca dikkat cekicidir.