bugün

pkk terör örgütü demek kolay

ahmet altan´in internet´de rastgeldigimiz bir yazisinin basligidir. kesinlikle katilmadigimi yazarin büyk medya gruplarinda benimse sadece burada yazdigimdan dolayi, kagit üzerinde benim haksiz-cünkü kücügüm- onunda hakli- cünkü o büyük- aldirmadan kendisine protestolarimi buradan gönderiyorum. ben o bölgeleri tanirim, yazdigi " güvenlik gücleri isgal kuvvetleri gibi davraniyorlar." cümlesi kesinlikle fevkalade yanlis bir cümledir. millet binlerce verilen sehitten bikmistir, bu olaylari provoke etmenin degil, bitirmenin pesindedir, kimse kürtlere haksizlik etmemektedir.

söyledigi "kimbilir kameralarin olmadigi yerlerde ne yapiyorlar?" lafi tamamen spekülatiftir, ne demek istiyor yani, güvenlik gücleri kameralarin önünde cocuk dövüyorsa, kamera olmayan yerde de mutlaka s.k.yor diye mi düsünüyor?...bunlar son derece yanlis düsüncelerdir, ve isin en önemli tarafi- tamamen haksiz yaklasimlardir, durum onun yansittigi gibi degildir. devletin ordusu, yakaladigi yarali pkk´li teröristi bile önce tedavi etmekle "yükümlüdür". o adam yarali olmasa kendisini tedavi ettiren adami öldürmeye calisacakti. bunlari böyle sensasyonel yazilar yazmak pesinde kosan yazarlarin olaylari bu sekilde yorumlamasina akil sir erdiremiyorum, o adam o yaziyi buraya yazsa, kimbilir kac kere "eksilenir"di ?

ahmet altan kardesim, duygularina hakim olmayi ögren, unutma ki 10 dakika sonra duygularin seklini degisterecektir, ancak "yazdigin" sey "yüzyillarca" kalir. yazar olan adamin ögrenmesi gereken ilk seyi bilmiyor gibisin, ben -burasi ve ben kücügüz ya- haddim olmayarak sana bunu bu satirlardan hatirlatmis olayim. yazdigin seye "bir örnekten tüme varim yapmaya calismak " denir. bunu naziler de yapmislardi. dogru mu yapmislardi?