bugün

rte nin obama ya verdigi sert cevap

bugünkü gazetelerde okudugumuz bir haberdir. atif "ermeni soykirimi" konusunda obama´nin yaptigi konusmadaki söylemlerinedir. basbakan´in tepkisi dogrudur. obama eger lobiler etkisiyle baskanlik yapacaksa, cikip "ermeni lobisi var kardesim, adamlar cok güclüler, ben de onlari dümen suyuna gitmek zorundayim." desin. daha dürüst olur. böyle bir katliam olmamistir. bu konuda ingilizler 1.dünya savasindan sonra ermenilere soykirim yaptiklari iddiasiyla malta´ya sürdükleri osmanli komuta heyetindeki türkleri yargilayamamislardir. obama önce acip ingiliz tarihcesindeki bu konu hakkindaki bilgilere baksin.

yalniz obama dünya´ya baris getirmek konulu girisimlerde bulunan bir baskan´dir, onu diger yaptigi hamlelerin pekcogunda destekliyor olmama ragmen, bu konudaki lobi güdümlü söylemlerine yaptigi aciklamalarin "tarafsizlik" ilkesine karsi bir durumu oldugu icin katilmiyorum. dogrudur, biz türkler birbirimizi cekemeyizdir, o yüzden birlesip "kollektif hareket etme özürlüyüzdür" ama bunun böyle olmasi yapmadigimiz seylerden suclanmamizi gerektirmez. eger bu is lobilesmekten geciyorsa is "lobisi olan düdügü calar" sekline dönüsecekse, o zaman bunu acikca söylesinler de bilelim.

basbakan´in bu tepkisinin abd´yle iliskilerimize yarar mi zarar mi getirecegini su an icin kestiremememe ragmen, söylemlerinin benim düsüncelerimle örtüsmesi yüzünden kendisine katildigimi belirteyim.