bugün

uludağ sözlük yazarlığı

ekonomide bir kural vardır bir mal ne kadar az bulunursa yahut ona erişme sansi ne kadar zorsa onun kıymeti ve değeri daha yüsek olur. ama buna ulaşmak ne kadar kolaysa değeri az olur yahut olmaz.

işte bu kurala riayet ederek denilebilir ki ne yazık ki uludağ sözlük yazarlığı ucuzdur hatta bedavadir. işte bu yuzden dolayidir ki nasıl olsa amına koyayım yine yazar olurum diyerek uludağ sözlüğü kenef olarak kullanmaktadir.

bence yazarların burda pek sucu öyle zannedildiği kadar büyük değildir. suçun büyük çoğunluğu yönetim kademesindedir. çünkü ne yazık ki rating olsun da ne olursa olsun diyen mantalite iktidardadir. işte bu yuzden dolayi kimsenin yönetim erkine saygı duyduguna ve kaale aldiğina inanmıyorum. nasıl olsa bu kekler beni tekrar alir diyen kişi -farklı mahlada olsa bile- yönetim erkine nasıl saygı duyabilir yahu? daha tutarlılık nedir bilinmeyen sark-i kurnazlık ile köybakkalı zihiniyeti ile iş gören var olan yanlışlarını tekerür eden bir zihniyetten ne beklenir?

ad soyad hadisesi cıkardilar mesela. aslında taa en baştan yapılması gereken hadiseydi. sikindirik foruma bile girerken isim ister. jeton sonra düştü yaptılar ama gelen tepkilerden cekinip geri çark ettiler. bir cok kişi isimlerini vereceklerine matrak geçti yahut yazmadi. niye acaba? hadi onu geçtim, adama sormazlar mı yahu o halde bunu niye yaptin diye? sorarlar? hani nerde tutarlilik hani nerde güven verici olusum? hani nerde beyin takımı? arkadas devlet yönetir gibi yöneteceksin sözlüğü devlet kavramını muz cumhuriyeti olarak aliguyamayacaksin ama ingiltere gibi düsüneceksin öyle algilayacaksin. becerirsin yahut beceremezsin amna en azindan denemiş olursun EH BU DA BiRŞEYDiR EN AZINDAN.

aslında bu konular hakkında çok seyler yazabilirim ve daha önce de yazdım. sıkıldım aynı şeyleri tekrara yazmaktan ve temcit pilavına su katmaktan. ve artık yazmaya gerek duymuyorum. zaten doktor ne yerse yesin demiş. thomas more'un bir sözü ile bitiyorum entryimi;

geçmişte insanlar koyunları yerdi şimdi ise koyunlar insanları yemekte.

ek olarak: yazı anlayan için yazmadim dikkat ederseniz. neden diye sormayin saksıyı çalıstırın biraz bakalım.