bugün

sosyalizm vs kapitalizm

sosyalizm üretim araçlarını devlet eliyle kolektifleştirir, kapitalizm üretim araçlarını devlet eliyle özelleştirir.

sosyalizm in kendi yaratıcıları birbirleriyle inanılmaz çelişir ve her sosyalizm türü kendi akrabasını yok sayar, sosyalist olmamakla suçlar. kapitalizm in yaratıcıları ise ortak paydada sömürü için buluşur.

sosyalizm in yakıtı insan, kapitalizm in yakıtı paradır.

marx a göre sosyalizm bir sonraki evredir, kapitalizm bir önceki evredir. aslında ilkel toplumlar sosyalist tutumlar sergilediklerinden, durum oldukça karışıktır.

sosyalizm kendi mottolarını sosyalizm için savunur ve propagandasını yapar; kapitalizm sosyalizm mottolarını kendi çıkarları için savunur ve propagandasını yapar.

sosyalizm in dogmaları vardır, değiştirilemez kaideleri mevcuttur, çağı yakalayamaz; kapitalizm her 10 senede bir müthiş evrimler yaşar ve kendini geliştirir.

günümüzde ortak paydaları salt sosyalizm ile kapitalizm in enternasyonalist oluşudur.

özde her ikisi de mevcut toplumların örf-adet ve geleneklerini kendisine yontmaya çalıştıklarından, mevcut toplumların ulusal bilinçlerini kırarak kendilerine bağlamaya çalıştıklarından dolayı emperyalist bakış açısına sahiptir.

her ikisi de bu topraklar için ; "ithal" ideoloji mertebesinde bulunmaktadır.

yerel/ulusal bakış açısı için, türk milletinin ileri gidebilmesi için; nasyonel sosyalizm (ulus toplumculuk) ve nasyonel kapitalizm (ulusal sermayecilik) geliştirilmeli ve birbirlerine entegre edilebilmeleri, bu yolla emperyalizme karşı durabilir bir yönetim sistemi geliştirilmesi esastır.
güncel Önemli Başlıklar