bugün

cassio de souza soares lincoln

haksız yere eleştirilen adam.
siz ronaldo her maç 2 gol 2 asist filan mı yapıyor sanıyorsunuz. milyon dolarlık takım 2 yedi mesela bu hafta ama kimse ronaldo gönderilsin demiyor. o ronaldo nani ile birlikte kızlarla alem yapıyor. alex ferguson ise 'demekki ronaldo nani'ye ingiltereyi öğretiyor' diyor. en başta size ne lincoln'ün sevgilisinden ailesinden.
ulan adam avrupanın asist kralı ama yok neymiş hamburg maçında kötü oynamışmış. futbol anlayışımız bu çünkü golü yoksa, asisti yoksa kötü oynamış oluyor ya da tam tersi bir golü varsa iyi oynamış oluyor. bana sorarsanız iyi mi oynadı diye tabiki oynamadı. ama suç sadece onun mu? o mu yedi 3 golü? onun işi mi savunma yapmak? yeteri kadar koşmamışmış. o zaman sabri de yeteri kadar iyi pas atamıyor, barış yeteri akdar akıllı değil. alın işte eskişehir maçında yok ve bir tane organize atak yok. illa ki forveti kaleciyle karşı karşıya bırakan pas mıdır iyi pas. lincoln orta sahaya geliyor. topu alıyor, en yakındakine veriyor, tekrar alıyor, tekrar veriyor ve lincoln'den başka bu basit pasları kimse yapamıyor, yaptıramıyor işte. çalım deniyor top kaybediyor küfür yiyor. iyi de o çalım denemese pozisyon olmuyor. zaten çalımı atarsa tehlike yaratıyor. ee her pozisyonda çalım atıyor olsa ne işi var galatasaray'da.
başka türlü anlatayım. kobe bryant ligin sayı kralı değil, asist kralı değil ama açık ara ligin en iyi oyuncusu olarak gösterilir. evet asist yapmaz belki ama asisten önceki son pası o vermiştir ve verirken bu pastan bir sonraki pasın da asist olacağını düşünmüştür. lincoln benim gördüğüm en zeki futbolculardan biri. oyun zekası inanılmaz yüksek, tekniği harika, en basit pasları bile keyif verici.
hayır bir takımdaki futbolcular hem çok akıllı, hem çok yetenekli, hem çok profesyonel, hem de çok karakterli ise o takımın başına ben geçeyim. para da istemiyorum sadece şampiyonluğa prim isterim. iyi hoca olmak için futbolcu yönetmeyi de bilmek gerekir. otorite cezayla kurulmaz, nasıl kurulacağını ben söyleyemem. ama lise yıllarımı hatırlıyorum da biz en çok gürültüyü, bize en çok bağıran hocaların dersinde yapardık.
tamam gönderilsin sezon sonu ama adım gibi biliyorum bu basın o gittikten sonra galatasaray'a lincoln gibi bir oyuncu lazım diyecek. öyle bir adamı kazanmaları gerekirdi diyecek. felipe gitti otorite uğruna arkasından az mı aradık adamı?
son söz kaptan bülent'e. küçük düşünüyorsun kaptan. eğer hedefin büyükse seni o hedeflere mehmet güven, barış, sabri değil; lincoln, kewell, baros gibiler ulaştırır. barışlar, sabriler ise tamamlayıcı parçalardır. senin üzerine düşen bu iki gruptan doğru bir sentez yapabilmektir ama sen bu oyuncuların arasını iyice açıyorsun. basına malzeme veriyorsun. peki bülent hoca karar senin gönderin lincoln'ü ve yerine kim gelecek görelim. mutlaka galatasaray yine şampiyon olur ama sen bununla övünemezsin. unutma ki galatasaray bunu hocasız da yaptı. galatasaray ismi, arması, forması zaten bu ligde her zaman ilk 3'e oynar ama kaptan bizi, en azından beni kesmiyor artık şampiyonluklar ve kesmeyecek. biz galatasarayız kaptan biz avrupa takımıyız ve bunu en iyi sen bilirsin kaptan.