bugün

fantastik ulu roman geri donus

Thordil bu ilginç yaratiga pek güvenmese de şu an başka bir çare düşünemiyordu. Yolculuğa başlamıştı bir kere, dönmek olmazdı. Cüceler yalnızca iyi büyülerle uğraştığında kara büyüyle işleri olmazdı, ama iyileştirici etkileri olan büyülere alışıktıklar, şu ana kadar pek kullanmamış olsalar da. Tanrıları Büyük Ulu'nun onlara bahşettiği büyüler onlara yetiyordu, küçük yaraları iyileştirebiliyor, üstün alman teknolojisine bile kafa tutan demir-çelik-mitril-bor işleri * bahşedilen büyü ile daha da güçleniyordu. Thordil kendini enterezan olarak adlandıran bu yaratıkta iyilik büyüsü seziyordu, sezebiliyordu ... Bu heralde değişimin bir sonucuydu.. Lanet elfler... Cüceler elflerden, binyıllar önce balkanlardan sürüldüklerinden beri hoşlanmazdı.. Thordil neden sürüldüklerinin ayrıntısını pek bilmiyordu ama elfler hakkında bolca küfürlerin bir nedeni olmalıydı. Hemen hemen elf ve orc küfürleri birbirlerine benziyordu.. Bunlarla uğraşacak vakti yoktu.
Yolculuğa çıkalı 4 gün geçmişti, eğer lanet elf kafası onu yanıltmıyorsa, bu hızla bursa köyüne 3 gün içinde ulaşabilmeliydi, keşke zamanında bursa köyü hakkında büyüklerinden biraz bilgi alsaydı, ama yaşı küçüktü henüz meşhur sert cüce içkisi rakiyi büyüklerinin masasında içemezdi..
Ah kurallar, ah atasözleri.. bunlarla büyüyük bunlarla yaşamıştı... Bu kurallar sayesinde cüceler mutlu yaşamış ama yine bu kurallar sayesinde dış dünya ile gelip geçen nadir gnome tüccarlar harici pek dış yaşam görmemişlerdi, arada bir yoldan geçen kestikleri orc ve goblin soyu hariç, onlar da adam sayılmazdı zaten.
Enterezan ile gittiler, dere tepe düz gittiler, evliya çelebi cüce misali gittiler. evliya çelebiyi cüce masallarında çok duymuştu Thordil. Vakt-i zamanında çok az sayıda diğer cüce ile birlikte şu an tam bilinmeyen bir sebeple cüce zindanından sürülmüşlerdi. Diğerleri hakkında pek bilgi yoktu ama bir şekilde bir gnome tüccar eski bir cücenin yazdığını iddia ettiği bir kitabı halkına satmaya çalışmıştı. Çok da niyetleri olmasa da gnomeun, kitabı yaptıkları 1500 akçe kumaş alışverişi sonrası bonus olarak vermesiyle mecburen almışlardı.
Enterezan ile yaptıkları başlarda sıkıcı gelen konuşmalardan sonra, muhabbet muhabbeti açtı, Thordil dış dünya hakkında kabataslak bilgiler edindi. Her ne kadar bu abudik pericikin bu kadar bilgiyi nasıl toparladığını merak etse de pek sormadı..