bugün

magicovento

---spoiler---
o seçim döneminde bu ülkenin bekasını, geleceğini ve çocuklarının mutluluğunu düşünenlerin tek hedefi mevcut iktidarı oradan indirecek ana aktör neresiyse orada birleşip iktidarı devirmekti.
---spoiler---

tek siyasi hedefi mevcut iktidarı "oradan indirmek" olan adam düz aptaldır... böylelerinin kaderi hep mevcudu indirip onun yerine daha beterini getirmek olmuştur..

ben bir partiye oy verirken şuna bakıyorum
1) o partinin değer sistemi benim değer sistemimle uygun mu?
2) o parti benim hayat tarzımı mecliste temsil edebilir mi?

y-chp'de bu özellikleri göremiyorum.. y-chp bir kürt-alevi partisi. oy vermem için bir sebep yok..

türkiye'de siyaseti en iyi becerenler dinciler ve kürtlerdir...

-- dinci msp ve refah partisi senelerce çok az oy aldı.. ama dinci/yobaz msp seçmeni "mamn oyum bölünür" demedi, her seferinde "beni en iyi bu parti temsil ediyor" deyip oyunu msp'ye bastı. sonuç? devleti ele geçirdiler..

-- hdp'nin iktidara gelebilme olasılığı yok.. ama kürt seçmen her seferinde büyük bir disiplinle gidip oyunu hdp'ye basıyor.. hdp türkiye'deki oyların %10'unu parsellemiş durumda.. herkes koalisyon yapabilmek için yalana yalana kapısında dolanıyor.. istanbul belediye başkanını kürtler belirliyorlar..

mesele "iktidarı devirmek" değil.. mesele kendi yaşam tarzını ve inanç sistemini meclise sokarak söz sahibi yapmak...

zafer şöyle bi %10 oy alsa bütün dengeleri sallar...