bugün

hamas ın israil i darma duman etmesi

---spoiler---
hamas tam olarak nerede direndi pardon?
---spoiler---

israil bu güne kadar gazze'nin yüzde kaçını alabildi? en fazla %10'unu.. hem de 300 tanka 200,000 askere ve mutlak hava üstünlüğüne rağmen..

israil bizzat kendi ağzıyla gazzeye soktuğu araç stoğunun (tank, personel taşıyıcı, bulldozer) %10'unu kaybettiğini açıkladı.. su borularından yapılma roketlerle savaşan hamas için çok büyük bir başarı bu...

kaldı ki, o %10'da da israil'in ne kadar hakim olabildiği şüpheli.. çünkü israil sadece tankların hareket edebildiği ana caddelerde var.. dar ara sokaklara pek giremiyor.. o ara sokaklardan çıkan hamas israil ikmal konyoylarını pusuya düşürüp duruyor.. israil piyadesi ara sokaklara girebilmek için zırhlı araçlardan inmek zorunda ki, bu da ağır kayıplar demek..

ve bütün bunlar hava üstünlüğü olmadan, tank olmadan, amariga'nın sağladığı sonsuz cephane ve finansal destek olmadan..

ben buna direniş diyorum.. hem de son derece iyi planlanmış ve büyük bir cesaretle yürütülen bi direniş...

arapları ben de sevmiyorum.. araplardan bize bi hayır geleceğine de inanmıyorum.. ama bu yukarıda yazdıklarımı değiştirmiyor..