bugün

ayrılıkçı türkler

Bu ülkede 3- 5 milyona yakın kürdün tek kelime Türkçe bilmediği söyleniyor. Çoğunluğu kadın olan bu eğitimsiz insanlar; bu ülke sınırları içinde, bu ülkenin vatandaşı olmalarına rağmen, bu ülkenin dilini bilmiyorlar. Bu öyle Bozuk ağız (şive) filan değil. Bayağı bayağı Türkçe anlamıyor, konuşamıyor. Evet.

Bunu niye yazdım, bu insanlara bir tek kelime Türkçe öğretememiş olmak bizim ayıbımız Bence.

Başlıkta ülkeyi bölmek, Ayırmak, ayrılmak gibi kelimeler bolca sarf edilmiş. Her ne sebeple olursa olsun bu yanlış.

Ayrılmak ne demek yahu Türkiye federasyon mu ki ayrılmalar olsun?

Bana göre bu başlıktaki bazı entryler yazarları yasal olarak da sıkıntıya sokabilecek türden ayrıca. Neyse.

Soru: türkiye özellikle son yıllarda başta GAP olmak üzere büyük yatırımlar yaptığı bu toprakları verir mi?

(Yanlış) cevap: Efendim bu insanlar çok kötü vs. Verelim kurtulalım. Bunu düşünmek bile saçma.

(Doğru) cevap: asla toprak verilmez, bölünmez. Kötülerse iyi olmaları için bir mücadele Ver, eğitmeye çalış. Bu ülkede yaşıyorsa bu ülkenin kurallarına uymaya mecbur. Kendini bu ülkeye ait hissetmeyenler defolup gider Irak'ı kuzeyindeki kürdistana.