bugün

rte nin davos ta ayar verdigini sanan insan

gerçekleri göremeyen insandır. ayrıca her şeyi süreç içinde değerlendirmeyi unutan insandır. unutmaması gereken insandır. geçmişi hatırlaması gereken insandır. Şöyle ki:

hatırlamak gerekirse recep tayyip erdoğan bu tarz çıkışları her süreçte yapmakta, sonrasında da çıkışının tam tersini imzalarda ortaya koymaktadır.

nedir bu çıkışlar?
- kendisi "imf'ye ümmük sıktırmam" demiştir. sonra ne olmuştur? tarihimizin en ağır stand by anlaşmasını imzalamışızdır.
- ergenekon soruşturması ile alakalı ben halkın savcısıyım demiştir. laiklere çatmıştır. sonra ne olmuştur? "kimse bizi savcı yerine koymaya çalışmasın" demiştir.

bu tarz yüzlerce örnekleri vardır. ne dediyse her zaman aksini yapmaktadır. hatırlayın başka söylemlerini. neler mi:

- amerikan uşağı olmayacağız demiştir ilk seçimler öncesi. antiamerikancı görüntüler sergilemiştir. sonrasında ne olmuştur? az kalsın ırak'a bile girecektik abd'nin yanında. abd uşağı olmuşuzdur.
- hatırlayın abdullah gül ile beraber ilk seçimler öncesi anti imf'ci, anti amerikancı düşünceler söylemişlerdir. hatta akp'den evvel ikisi de ab'ye karşı durmamız gereği konusunda bağırıp çağırmışlardır. sonra ne olmuştur? 180 derece dönerek tam aksi gerçekleşmiştir.
- hatırlayın. dokunulmazlıkları kaldırmaktı ilk seçimdeki seçim vaatleri. sonrasında "enayi miyiz kaldıralım" demiştir ismi lazım değil sabıkalı bakanı. kaldırmamışlardır.
- hatırlayın yolsuzlukla mücadele idi asıl propagandaları. gemicikler, albayraklar, özelleştirme peşkeşleri vs. tarihimizin en ağır yolsuzluk dönemini yaşamaktayız.

aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. laf üretmek kolaydır. önemli olan icraat. kendisinin elbet hesabı var. şu anda akp için çok yarayan bir çıkıştır bu. hem oy için, hem israil'e verdiği desteği örtbas etmek için. eğer davos'a katılmazsa tekrar bu da faydalı olacaktır kendisi açısından. nasıl mı? herkesin gözü önünde reddedememektense katılmamak en iyisi olacaktır. zira bop eşbaşkanıdır. herkes akıllı olmalı ve gerçekleri görmelidir. süreci yaşarken geçmişi unutmamalıdır.