bugün

06 mayıs 2023 sc freiburg rb leipzig maçı

Almanya ligi 31. Hafta maçı. Üst sıraları yakından ilgilendiren, şampiyonlar ligine kimin gideceği bakımından önemli bir karşılaşmaydı.

1-0 Leipzig üstünlüğüyle sonuçlandı. Gol kampl'dan geldi.

Açıkçası dünya kupasındaki Nijerya iran maçı seviyesinde sıkıcı bir oyun oldu.

Freiburg valerien ismael'in oynatmak istediğine yakın bir oyun oynadı. Orta saha boştu, geriden ileri top kaldırdılar devamlı. Doğru dürüst pozisyona giremediler. Sadece maçın sonlarında kampl'ın yumurtladığı bir top tehlikeli pozisyon oldu, kaleci iyi çıkardı. Az kalsın kampl attığı golü geri alıyordu.

Freiburg Geride iyi alan daralttığı için Leipzig de pozisyona giremedi. 1-0 sonrası oyun gevşedikten sonra youssuf polsen'in ceza sahası dışı sol çaprazdan güzel bir şutu var sadece, kaleci nefis çıkardı.

Leipzig'in pozisyona girememesinin bir başka sebebi de oyuncuların tamamen kısa pas yapmaya şartlanmış olmasıydı. Adam rakip yarı sahanın ortalarında sağ çizgide topu alıyor, ceza sahasında Werner rakip stoperle birebir kalmış, topu içeri kesmek yerine yanındakine pas veriyor durum 0-0ken. Birader siz buraya pas yapmak için mi galip gelmek için mi geldiniz?

Leipzig orta sahasında haidara'nın sarı kartı olduğu halde ebleh ebleh müdahaleler yapması üzerine kampl mecburiyetten oyuna girdi dakika 55 gibi falan. Oyuna girdikten birkaç dakika sonra Leipzig oyunu rakip yarı sahaya yığmışken kampl en geride topla buluştu, ceza yayına doğru topla güzel bir cengaver koşusu yaptı, araya bıraktığı pas rakip savunmadan sekip ceza sahasında önüne düşünce affetmedi.

Kısacası kampl'ın başlarım sizin pas oyununuzdan diyerek ceza sahasına attığı dikine koşu sonrasında Leipzig hiçbir şey oynamadan galip gelmiş oldu.

Gol sonrasında Freiburg oyunu rakip yarı sahaya yıkamadı. Öyle 4 kişiyi ileri göndereyim orta sahayı boş bıraksak da olur topu ileri vururuz diye bir anlayışla oyunu rakip kaleye biraz zor yıkarsın zaten.

Leipzig'te kampl'ın yanısıra youssuf poulsen ve forsberg de oyuna girdi. Herhalde bunların yedekleriyle bile stsl'de kafaya oynarsın, öyle bir kadro genişliği var hiç değilse hücum bakımından.

Biri devamlı beyinsiz gibi top çeviren, diğeri de her aldığını ileri vuran iki saçma takımın keyifsiz mücadelesiyle ilgili eyyorlamam bu kadar.

Hepinize güzel bir pazar günü dilerim.