bugün

bir boka yaramayan karma değerleri

salakları gütmeye yarar. aman oyuna gelmeyin.

başlamadan not: tespitler uludağ sözlük için geçerlidir.

mesela x yazarının karması tavan yapmışsa ortalama biri olduğu kanaatına varabiliriz. keza ortalama bir yazar ortalama bir kitleye hitap eder. ortalama bir kitlenin zekası da ortalama değerlerde veya daha altında seyreder. ve bu kitle kabalıktır çünkü ortalama zeka geniş kitlelerde vücut bulur. bakın göreceksiniz ki genital bölge düşkünü ya da cinsel ilişki uzmanı gibi karakterler bu bölüme girerler. tam tersi karması yerlerde sürünüyorsa kişinin muhtemelen trolldür o. "hede hödö yapan imam", "nanelerin en nanesi ateist" vs.. vs.. gibi tacizkar başlıklar açanlar veya o tip başlıklarda başlıkla ya da saçma salak entrylerle alay etmek yerine alabildiğince saçmalayan zat-ı muhteremlerin karmaları yerlerdedir. bu yüzden bu tipler "karmam düşük çünkü yazarlar şöyle böyle" gibi cümlelerin arkasından lolo yaparlar. haklılar bir noktada tabii ama haksız oldukları nokta ise aynı bokun soyu olduklarıdır.

peki, anlamamız gereken şey karma değerinin sıfır dolaylarında seyretmesi gerektiği midir? tabii ki de hayır. karma değeri default olarak verildiği için karma değerini taşımak bir zorunluluktur yazar için. bu noktada kişinin entry sayısına bakılır. eğer entry sayısı düşük ise bu kişi hakkında yorum yapmak zordur. patlamaya hazır bomba olabilir kendisi, yakından takip edilmesi gerekir. eğer entry sayısı yüksek karması sıfıra yakınsa o kişinin entrylerine bakınız. cehver keşfedebilirsiniz. bu bir olasılık tabii bir bok bulamayabilirsiniz de.

şimdi ne yaptık? önce karma değerine baktık çok yüksek veya çok düşükse o yazarı siktir ettik. sonra karması sıfıra yakın yazarın entry sayısına baktık kimisini takibe aldık kimisini yakından inceledik (ki bu inceleme de beğenilmemiş entrylerine bakılarak yapılır). sonuç olarak bir yazarı değerlendirirken karmasına bakmak ancak ve ancak birinci ve ikinci olasılıklarda işe yarar. ve bu noktada karma bir boka yarar. daha sonra ki aşamalarda entryler ön plana çıkar. diyebiliriz ki karma değil entry esastır.

eğer oylanmıyorsanız üzülmeyin. bu ne sizin sikindirik entryler girdiğinizi ne de okunmadığınızı gösterir. şahsen ben bir çok entry okuyorum kötü entryleri kötülemiyorum ki allahından bulsun yazar diye. aynı bu şekilde iyi entryleri de güzelliklere boğmuyorum ki karması yükselmesin diye. ben unutkan adamım mazallah o canım yazarları da bu kalabalık içinde kaybetmetmek istemem. canlarım benim karmaya kanmayın kıymetinizi biliriz.

kitlenin aklıyla iş yapmayın üzülürsünüz. dediğim gibi ortalama zeka her zaman ortalamadır. ve uludağ sözlük'te ortalama zeka düşük zekaya eşittir.