bugün

gurbetçiler oy kullanmasın diyen gerzek kemalikler

60 sene önce alaman boku temizlemeye giden, senelerce kalıp yaşadığı ülkenin dilini öğrenemeyen, yetiştirdiği ikinci-üçüncü nesle kendi kültürünü bile öğretemeyen sözde milliyetçi-muhafazakar embesiller, siz azıcık sınıf atlayınca anca dönerci dükkanı açıp kendi hemşerilerine satış yapar, kendinizi türkün avrupadaki sesi falan sanırsınız. köyünüzden kalkıp kent kültürüne bile adapte olmadan hooop almanya-avusturya-fransa-belçika gibi ülkelere cumburlop daldınız. aslında becerebildiğiniz tek şey türk imajını oralarda yerle bir etmek oldu.

o kadar iki yüzlüsünüz ki, oraların sosyal adalet, sosyal devlet gibi imkanlarını sonuna kadar kullanıp, yine o ülkelerin sosyal demokrat veya yeşiller gibi siyasi aktörlerini desteklersiniz ama türkiye ye gelince akp ve reisçi olursunuz ! alamanya bizi gısganıyo hemşerim orada yaşamak çoook zor dersiniz de o kıskandıkları ! vatanınıza dönmezsiniz. koşa koşa oy vermeye gelirsiniz.

ülkeme beş kuruşluk faydası dokunmayan bu lüzumsuzların bizim geleceğimiz üzerinde söz sahibi olmaları en büyük talihsizliğimizdir !..