bugün

1 şubat 2009 beşiktaş antalyaspor maçı

Türkiye'deki futbol federasyonunun adının Türkiye Futbol Federasyonu değil istanbul Futbol Federasyonu olması gerektiğinin bir örneğini veren maç.

Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında Antalya'da oynanan maçta Beşiktaş taraftarı Antalyaspor yönetiminin kendisi için ayırdığı %5 kontenjanın dışında yer alan diğer tribünlere girmeye yeltenmesi sonucunda sonunda çıkan olaylarda bir Antalyaspor taraftarı bıçaklandı ama Yıldırım Demirören beyimizin "ay çakmak geldi" nidaları Antalyaspor'un sahasının bir hafta kapanmasına ve 10 bin TL para cezası almasına neden oldu.

Ee olayların kaynağı ne?

Yaralanan Antalyasporlu için ne ceza verildi?

Suç Antalyaspor'un ise Yıldırım Demirören neyin özrünü diledi?

Gel gelelim birkaç saat sonra başlayacak maç öncesinde yaşananlara...

ilk şu haberler çıktı.

--spoiler--
Denizli galibiyetiyle sevinen Beşiktaş’ı taraftarının ettiği küfürler nedeniyle ağır bir ceza bekliyor.

8. haftada Sivas, 12. haftada Eskişehir, 15’te de Gençlerbirliği maçlarında devamlılık arzeden, tahrik ve taciz edici küfür nedeniyle 3 kez para cezası alan Kartal, saha kapatma sınırına gelmişti.

Ve dün. Maçtan önce hakem Selçuk Dereli aleyhine sürekli tezahüratta bulunan taraftarlar, özellikle Zapotocny’nin atılmasından sonra bu tepkileri küfürlü tezahürata çevirdi.

80 bin lira para cezası
Siyah-Beyazlılar, bu dakikadan itibaren hiç durmamacasına Dereli aleyhine toplu şekilde küfürlü tezahüratta bulundu. işte bu hareket, Beşiktaş’ı yaktı.

Talimatlara göre Kartal’a 80 bin lira para ve bir maç saha kapatma cezası verilmesi gerekiyor. Beşiktaş, sahasında oynayacağı ilk maç olan Antalyaspor mücadelesini bu yüzden başka bir sahada yapacak.
--spoiler--

Daha sonra ise PFDK'nın aldığı karara ve gerekçesine dikkat...

--spoiler--
Denizlispor maçı yüzünden PFDK'ya sevkedilen ve küfürlü tezahürat nedeniyle ceza alması beklenen Beşiktaş'a saha kapanma cezası gelmedi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, yaptığı toplantıda, Beşiktaşlı taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle, Siyah-beyazlı kulübe 10.000 TL para cezası verdi.

PFDK, bu karara gerekçe olarak Beşiktaşlı yöneticilerin küfürlü tezahüratları önleme çabalarını ve küfürlü tezahüratların kısa süreli olmasını, devamlılık arz etmemesini gösterdi.

PFDK'nın Küfürlü tezahüratlar hakkındaki Futbol Disiplin Talimatnamesi maddesi şöyle:

Stadyumlarda toplu olarak ve devamlılık arz eden şekilde, söz veya hareketlerde ya da pankart ve benzeri araçlar ile aşağılayıcı, tahrik edici nitelikte tezahüratta bulunulması yasaktır.

Anılan ihlalin önlenmesi için azami gayreti gösterdiğini ya da olayların üçüncü kişilerce kötü niyetli olarak gerçekleştirildiğini yeterli ve inandırıcı kanıtlarla ispat eden kulübe ceza verilmeyebilir.
--spoiler--