bugün
- almanyanın karşı çıktığı cumhurbaşkanı adayları23
- bir üstümüzdeki yazarı puanlıyoruz32
- sarılmak istediğiniz sözlük yazarları21
- sahurdayız uludağ sözlük42
- frank lucas kimdir10
- bir baltaya sap olamadim19
- erkek görünce gelen kusma isteği12
- bağcılar17
- karnabahar brokoli brüksel lahanası yiyen erkek9
- irem derici seksiliği11
- frank lucas nihavend longa milas16 üçlüsü8
- frank lucas denilen sapık9
- günün sözü14
- 82 maaş alan bürokrat20
- kilot mu külot mu13
- seninle şöyle böyle olabilirdik8
- iyi parti istanbul'i l başkanlığının kurşunlanması19
- true neden sevilmiyor sorunsalı11
- erzurum da kar altında ucuz et kuyruğu12
- üstteki yazara aşık ol25
- üstteki yazarın yaşadığı şehir42
- klarnet calan sarapci koala 632
- rte seçimi kaybederse akpliler ne yapıcak41
- bugün ne yapmayı düşünüyorsun13
- borsa15
- ekşi sözlük12
- büyük meme vs küçük meme11
- durduk yere engelleyen erkek16
- 31 mart 2023 soğuklardan gına gelmesi12
- üstteki yazarın ne mezunu olduğunu tahmin etmek13
- ölmek istemek16
- ateist birisine ramazan kolisi vermek20
- doğu perinçek'e ne olacak sorunsalı23
- iftara ne yapsam23
- beşiktaş8
- dolar daha da artar mı11
- radikal kemalist teorisyen12
- muharrem ince34
- avrupa türk düşmanı deyip avrupada yaşayn gurbetçi21
- anın görüntüsü15
- forumdan bile engelleyen erkek9
- türkiye den siktir olup gitmek8
- 31 mart 2023 iyi parti silahlı saldırı12
- eski 20000 lira9
- su oruç bozar mı9
- bankadaki dövizlere el konulması9
- yavuz ağıralioğlu31
- yaş farkı14
- almancıların ortak özellikleri10
- hoşgeldiniz güle güle25
Hepimizin elinde iyi-kötü bir telefon var üstelik bu cihazla internete bağlanıp zibilyon tane bilgi edinebiliyoruz. Bakın benim az önce öğrendiğim bilgiyi aktarayım size de şu “ssk’yı kılışştaroğlu batırddıığğ” goy goyunuz bi bitsin.
“KEMAL Kılıçdaroğlu’nun adını “SSK’yı batıran adam”a çıkarmak için yıllardır süren ve galiba etkili de olan bir kampanya var.
Kılıçdaroğlu’nun eleştirilecek, beceriksizlikle suçlanabilecek, yanlış bulunacak bin tane icraatı vardır belki ama “SSK’yı Kılıçdaroğlu batırdı” demek, en hafif tabiriyle insafsızlıktır.
Çok açık, çok net söyleyeyim, SSK’yı batıran Kemal Kılıçdaroğlu değildir.
SSK’nın 1990’lı yıllarda çok ciddi açıklar vermeye başlamasının ve batma noktasına gelmesinin nedeni iki kişidir.
Bunlardan birinin adı Süleyman Demirel, diğerinin ise onun ekonomiden sorumlu kişisi Tansu Çiller’dir.
Turgut Özal, Başbakanlığı döneminde, SSK’nın giderek batmakta olduğunu görerek emeklilik yaşı konusunda bazı düzenlemeler yapmıştı.
1991 genel seçimlerinde, Süleyman Demirel liderliğindeki Doğru Yol Partisi’nin seçim vaatlerinden biri de “emeklilik yaşının düşürülmesi”ydi.
O dönemde Özal, bas bas bağırmış ve “Bunlar SSK’yı batıracak” demişti.
Nitekim seçimlerden galip çıkan Demirel DYP’si, hükümeti kurduktan sonra emeklilik yaşını düşürmüş, türlü emeklilik yolları getirmiş ve SSK’nın iki yakasını bir araya getirmesine olanak bırakmamıştı.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun şanssızlığı, bu kararlar alınırken ve SSK siyasi kararlar neticesinde batağa sürüklenirken genel müdürlük koltuğunda oturmasıydı.
Siyaset bu kararı verdikten sonra, o koltukta ister Kemal otursun, ister Ahmet, ister Mehmet, SSK’nın batma noktasına gelmesi kaçınılmazdı.
Demirel ise bu durumu bilmesine rağmen bu kararları almasını, “Sosyal devlet, emeklilik kurumlarına yardım eder” diye savunuyordu.
Bugün de hükümet emeklilik yaşını 35’e çekse, gereken gün sayısını indirse SSK yine batacaktır.
Peki “Sorumlusu genel müdürdür” diyebilir miyiz?
O günleri hatırlamayan gençler, SSK’yı Kemal Kılıçdaroğlu batırdı zannedebilir.
Ama o günleri yaşayanların bunu söylemesi insafsızlıktır.” Fatih Altaylı
Kılıçdaroğlu döneminde sgk açığı 2.2 milyar lira iken bugün açık 485 milyon liraya ulaşmıştır. Sgk genel müdürü kürşad arat’ın adının geçtiğine hiç şahit olmadım. Çünkü kendisinin yaptığı her şey ülkenin iktidarı tarafından kararlaştırılan şeylerdir.
Anladın mı artık canım kardeşim? Ha benim güzel kardeşim?
“KEMAL Kılıçdaroğlu’nun adını “SSK’yı batıran adam”a çıkarmak için yıllardır süren ve galiba etkili de olan bir kampanya var.
Kılıçdaroğlu’nun eleştirilecek, beceriksizlikle suçlanabilecek, yanlış bulunacak bin tane icraatı vardır belki ama “SSK’yı Kılıçdaroğlu batırdı” demek, en hafif tabiriyle insafsızlıktır.
Çok açık, çok net söyleyeyim, SSK’yı batıran Kemal Kılıçdaroğlu değildir.
SSK’nın 1990’lı yıllarda çok ciddi açıklar vermeye başlamasının ve batma noktasına gelmesinin nedeni iki kişidir.
Bunlardan birinin adı Süleyman Demirel, diğerinin ise onun ekonomiden sorumlu kişisi Tansu Çiller’dir.
Turgut Özal, Başbakanlığı döneminde, SSK’nın giderek batmakta olduğunu görerek emeklilik yaşı konusunda bazı düzenlemeler yapmıştı.
1991 genel seçimlerinde, Süleyman Demirel liderliğindeki Doğru Yol Partisi’nin seçim vaatlerinden biri de “emeklilik yaşının düşürülmesi”ydi.
O dönemde Özal, bas bas bağırmış ve “Bunlar SSK’yı batıracak” demişti.
Nitekim seçimlerden galip çıkan Demirel DYP’si, hükümeti kurduktan sonra emeklilik yaşını düşürmüş, türlü emeklilik yolları getirmiş ve SSK’nın iki yakasını bir araya getirmesine olanak bırakmamıştı.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun şanssızlığı, bu kararlar alınırken ve SSK siyasi kararlar neticesinde batağa sürüklenirken genel müdürlük koltuğunda oturmasıydı.
Siyaset bu kararı verdikten sonra, o koltukta ister Kemal otursun, ister Ahmet, ister Mehmet, SSK’nın batma noktasına gelmesi kaçınılmazdı.
Demirel ise bu durumu bilmesine rağmen bu kararları almasını, “Sosyal devlet, emeklilik kurumlarına yardım eder” diye savunuyordu.
Bugün de hükümet emeklilik yaşını 35’e çekse, gereken gün sayısını indirse SSK yine batacaktır.
Peki “Sorumlusu genel müdürdür” diyebilir miyiz?
O günleri hatırlamayan gençler, SSK’yı Kemal Kılıçdaroğlu batırdı zannedebilir.
Ama o günleri yaşayanların bunu söylemesi insafsızlıktır.” Fatih Altaylı
Kılıçdaroğlu döneminde sgk açığı 2.2 milyar lira iken bugün açık 485 milyon liraya ulaşmıştır. Sgk genel müdürü kürşad arat’ın adının geçtiğine hiç şahit olmadım. Çünkü kendisinin yaptığı her şey ülkenin iktidarı tarafından kararlaştırılan şeylerdir.
Anladın mı artık canım kardeşim? Ha benim güzel kardeşim?
güncel Önemli Başlıklar