bugün

abd polisinin ortadoğu faresini nallaması

hadi lan köftehorlar, genel kültürünüze katkı yapayım.

https://www.youtube.com/watch?v=Q0eq2RgX23g

abd, new jersey eyaletinde wildwood şehrinde (bizim bodrum antalya vb gibi düşünün. tatil mekanıdır. oyun eğlence parkları deniz kumsal doğa ile tam bir kalburüstü tatil mekanı diyebileceğimiz şehridir) bir plaj da polis 20'li yaşlarda genç bir kızı yere yatırmış kafasına iki defa vuruyor. sonra kelepçe takıp pilajdan götürüyor.
kızın ismi emily weinman. asyalı afgan pakistan çöl sıçanı zenci vb diye birilerinin kategorize ettiği grupta değil.
muhtemelen yahudi asıllı ve abd köylüsü de değil (örn: teksas, bizim konya yozgat kayseri çorum gibi) neyse, konu dağılmasın.

kız olayı facebook vb sosyal medyada paylaşıp biraz şöhret popülerite kazanıyor.
basın da bu haberi genç kıza polis şiddeti diye işliyor.
https://www.newsweek.com/...jersey-video-watch-946177

olayın aslı ne?
bu...
https://www.youtube.com/watch?v=NkLb-0-L5OA

polise 20 yaş altında kişilerin plajda alkol aldıkları ihbarı gelir. abd de kişisel haklar özgürlükler açısından fedaral yasalar geçerli olsa da örn: washington eyaletinde 20 yaşında biri bar disco gibi yere gitse ve bir bira içse 5000 dolar ceza ve 1 yıl hapis yatar. aynı zamanda araç kullanma hakkı, ehliyet alma hakkının yok olması, 3-5 ay ile 1 yıl da olabilecek yasak süreleri cezalar vs düşünülürse...
o bar disco işletmecisine ne olur hesap edin.
unutmadan; eyaletlerde 18-21 yaş arası değişen alkol kullanma yaş sınırını başsavcılık makamı denetler ve her eyalet yöneticisinin veya kongre üyesinin ya da senato ve hatta abd başkanı adalet bakanlığı bile bir başsavcıya "buna göz yum, yasaları esnek uygula, hak özürlük gençler işte" vs diye zırvalayamaz, makamını kullanıp hırlayamaz.

neyse, konuya dönersek; gelen ihbar ile polisler plaja giderek gençlerin alkol alıp almadığını alkolmetre ile ölçmeye başlıyorlar.
bu kız polise dikleniyor. toparlamak lazım gelirse "sizin başka işiniz yok mu, burada biz güneşleniyoruz eğleniyoruz, sen kimsin, sana ne, sane niye adımı yaşımı söyleyeceğim" vb anlamında yaklaşımında davranış sergiliyor.
malum, internet sosyal medya çağı ve abd polisi tükaka zorba ya...
bu olay sosyal medyada iyi tıklanır ya...
facebook vs hesaplarım aldığım like'lar...
insanlar cep telefonunu çıkarıp kızın polis ile tartışması dikleşmesini kaydetmeye başlıyor. bu hareketin nelere yol açacağını normal zekası ve olan biri görebilir.

kız polise hakaret ederek ayağa kalkıyor emirlere aldırmadan yürüyor ve onu takip eden direnmemesini söyleyen polise aniden dönüp saldırıyor. polisin göğsüne vuruyor. poliskızı yere yatırıp direnmemesini yaralanabileceğini söylüyor ve başına iki kez vurup ciddiyetini kararlılığını polis gösteriyor.

1- ihbar var, ihbara konu olan suç fiilinin faillerini bulma, suçun ortaya çıkmasında (alkolü kim kiimler gençlere veriyor, parayla veya değil) durumu polis denetlemek ortaya çıkarmak istiyor. kız polisin görevini yapmasına engel oluyor.
2- hakaret emir talimatlara uymama ve ilk saldırı fiziki güç kullanan polis değil de kız.
3- polise gelen ihbar ile göreve yollanan ekip vücut kamerasını görev bitene kadar kapatamaz. olaya atanmamış müdahale emri gelmemiş olsa bile anons ile olay yerine en yakın olan, anons gelmese bile bir suç eylemine şahit olan polis vücut kamerasını hemen açar.
4- polis asıl olayın öyle olmadığının delili olan görüntüleri olay esnasında etrafta olan kameraya giren insanların görüntülerini de medya ile paylaşmak zorunda kalacağından kişisel haklar açısından o kişilerin izin onayı alınması ve o kişilerin kimliğini gizlemek için yüzlerinin buzlanması vb işlemlerin yapılması nedeniyle medyada tartıışılan polis şiddeti görüntülerinin aslını geç açıklamış.

kızın ben kadınım, bana vuramazsın, ama benim vajinam var algısını (bunu olay sırasında söylüyor zaten ve bunu da sosyal medyya hesaplarından da paylaşıyor) plaj kumlarına gömen polise tişikkir idirim.
amk kezbanları (hangi ülke millet olursa olsun bu dişi yaratıklardan nefret ediyorum) senin vajinan olması senin insanlıktan çıkmana mı neden oluyor? ama sen erkeksin, ama ben kadınım veya ben erkeğim sen kadınsın vs diyen, erkekse beyni testisleri, kadınsa eyni klitorisi kadar olan bu yaratıklar...
neyse, küfüt etmeyeceğim mübarek pazar günü.