bugün

abd polisinin ortadoğu faresini nallaması

o polis insanlık görevini yapmıştır.
inşallah gebermiştir o vurulan insanımsı yaratık. bu sırada vurulan insanımsının afgan abd türk kürt müslüman hristiyan vs diye yaklaşım yapıp polisi suçlayanların zeka seviyeleri konuyu alamaya müsait değil.

https://www.youtube.com/w...E&list=WL&index=4

bu videoyu izleyin.
polisler tamamen talimatlar ve yönetmeliklere göre davranıyor ve vurulup yere düşen kadını ölmesini bekler gibi ilk yardım yapmamaları, aldığı kurşun yaralarıyla bıçağı elinden bırakmayan fakat bıçağı da saplamaya gücü kalmamış yerde yatan yaralı kadına bir de k-9 polis köpeğine parçalatmak zalimce gelebilir ama o köpeğe parçalatılan kadın bir ruh hastası ve o kadın bir aileyi bir anne bir baba bir çocuk bir kardeşe karşı elinde bıçak ile saldırsa ve o aileye bir can kaybı yaşatsa o kadının cezai ehliyeti olmayacak.

- canım ya... polis de eline sopa falan alıp ya da cop elektro şok ile müdahale edebilirdi.
bu söylemi yapan ya aptal ya geri zekalı ya cahil ya da kör olmalı.
iki kez vurulan ama yere düşmeyen bıçağı bırakmayan sonra 4 kez daha vurulan ve toplam 6 kurşunla vurulduğu halde bıçağı bırakmayan yerde saldırma zarar verme güdüsüyle nefret içinde kendi hayatını bile düşünmeyen biri ile uğraşıyorsunuz ve polis-kamu görevi yapıyorsunuz.
saldırı anında sizin ilk önce kendi hayatınızı ve masum insanların hayatını kanunlara uygun olarak hazırlanmış talimat genelgelerle belirlenmiş sınırlar içinde olmalısınız.

- canım ya, kadın ruh hastası ama psikolojik rahatsızlığı var bla bla bla...

bu psikolojik rahatsızlıkları olanlar tarafından yapılan her türlü saldırıya karşı yapılan polis müdahalesi (abd de) ruh sağlığ yerinde sıradan insanlar tarafından yapılan saldırılara karşı yapılan polis müdahalesinden daha sert olur.
bu ruh sağlığı yerinde olmayan insanlara yapılan müdahale sanki uyuşturucu etkisinde olup yaptığı eylemin sonucunu düşünemeyecek, kendisinin çevresinin müdahale eden sağlık güvenlik görevlilerinin hayatına önem vermeyen kişiye karşı polisin yaklaşımı bilinç olarak insanlık değerlerini yitirmiş uyuşturucu almış kişiye karşı yapılan müdahaleden farkı yoktur.

o zaman bu ruh sağlığı bozuk olanlara (kendisine çevresine zarar verecek şekilde) devlet-yasa-hukuk nasıl işliyor?
bu insanlar toplumdan tecrit ediliyor.
eğer toplum içinde yaşayanlar varsa-yaşayacak ve sosyal hayat içinde olanlar varsa mutlaka o insanın sorumluluğunu kontrolünü alabilecek öncelikle akraba (anne baba eş kardeş amca dayı hala teyze kuzen) olanların benzetmek gerekirse bir çeşit vekalet alması gerek.
vekalet derken sıradan akıl ve ruh sağlığı için alınan devlet desteği-ödeneği (24 ay psikolojik tedavi sürecinde) veya ruh-akıl sağlığı bozuk olanların yasal yükümlülüklerini yerine getirecek kişilerin (mülk alım satımı hisse devri-alımı-yatırım vs bu vb bazı durumların akraba-miras hakkı olması şartı bazı eyaletlerde gerekmiyor. tabi vekalet veren kişinin vasiy atamasına benzeri olan bu durumu bir avukat aracılığında sağlık raporu onayı vs ile yapabilir) örneğinde olduğu gibi kendine ve çevresine zarar verecek yapıda bir akıl-ruh sağlığına sahip kişiler adeta kimsesiz çocukların veya anne baba tarafından taciz şiddet mağduru çocukların, ailesi tarafından sağlıklı bir büyüme ortamı sağlanamayan çocukların koruyucu aileye verilmesi durumuna benzer bir şekilde bu hasta kişiler ya toplumdan tecrit edilir ya da vasiyleri kontrolüne bırakılır.

lafı uzatmayalım ama orada eline bıçak satır alıp tarzanlık yapamazsın. tabanca tüfek olmasını bırak, eline bıçak alıp sokağa çıkınca göreceğin muamele üzerine bomba bağlamış ışid militanı muamelesidir. kadın çocuk ruh hastası olup sağlık problemleri yaşaman, bir anlık travma stres vs yaşamanın bir anlamı yoktur.

insanları sürü halinde yaşayan hayvanlardan ayıran akıl değil, bir arada yaşama kültürünün getirdiği etik ve ahlak değerleridir.
sen buna uymuyorsan insan bile değilsin ki; göreceğin muamele sokakta oynayan çocuklara saldıran kuduz köpeğe yapılan muameledir.