bugün

cahillerle karşılaştıklarında sözleri selamdır

Elmalılı Hamdi Yazır Meali
O çok merhametli Allah'ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve cahil kimseler kendilerine laf attığı zaman (incitmeksizin) "selam" derler (geçerler).

müslümanların yok farzettiği ayetlerden birisi. daha önce karikatür krizleri olmuştu ve müslüman geçinen insanlar kamu malına zarar vermiş, terör estirmişlerdi. halbuki cahile verilecek en güzel cevap bu ayette gösterilmiş. onu yok saymak ona verilecek en güzel cevaptır. ama tabii ki hukuki yolları sonuna kadar kullanacaksın. davanı açacak takipçisi olacaksın.

Bir zamanlar çukurova dizisinde sıkça söylenen bir söz gibi: "uhuletle ve suhuletle" yani sakin ve yumuşak şekilde hakkını arayacaksın.

bir zamanlar boğaz köprüsünde intihar haberleri çok meşhurdu. sevgilisinden ayrılan oraya gidip "bana falanı getirin yoksa atlarım" diyordu. sonra bütün medya köprüde intihar haberi vermeme kararı aldı. ondan sonra da bu teşebbüsler bıçak gibi kesildi. yani sen görmezden gelirsen ( hukuken hakkını aramak kaydı ile ) bu tür gösteriler zamanla yok olur gider. yapanlara utançları kalır ve de dava dosyaları.
güncel Önemli Başlıklar