bugün

akp ye oy vermek için bir neden söyle

https://www.youtube.com/watch?v=L8jdFgHwfqE

bunlar için akp'ye oy atacağım.
oy atacağım ki akp 20 yılda kendisinin ve çocuklarının geleceğini yok etti. bir 5 sene daha da akp iktidar olsun da torunlarının da geleceği yok olsun.

seçimde hangi parti iktidar gelirse gelsin son 20 yılda yapılan hataların zararlarını gidermek (500 milyar dolara yaklaşan dış borç, iç borçlar ve dolara endeksli tl faizi kazığı vs, baraj yol köprü havaalanı hastane vb gibi gereksiz yatırımlara ödenecek devlet garantileri de dolar bazında vs) vatandaşın 1980-1990 yıllarındaki alım gücüne dönmesi için 5 sene yetmez.

basit bir fizik matematik kuralıdır. ne kadar düşersen o kadar çıkarsın. ülke 20 yılda buraya geldi ve 20 yılda görülen zararlar giderilir.
bu ülke en kötü gününde ucuz patates soğan ekmek derdine düşmedi. ucuz biber domates derdinde değildi. insanlar ucuz sebze meyve ekmek kuyruğunda saatlerce beklemedi. afrika da açlıktan kırılan insanlara fao who (dünya sağlık ve gıda örgütleri) tarafından yapılan gıda yardımı gibi devletin belediyelerin insanlara patates soğan dağıtması gıda yardımı yapması ve bir idareci için bu utanılacak durumu başarı övünç olarak gösterilmesi tam bir rezalet.

özelleştirme diye elde ne varsa satıp gelen sıcak parayla, alınan ucuz döviz kredileriyle, satılan yerli özel şirketlerin nakitleriyle 1 doları bir 1 tl seviyelerine çekip, babasından kalan malı satıp çalışmayan hazır yiyen evlat modeli ekonomideki rahatlığa türkiye ulaşması için en az 5 trilyon dolar gerekir.
bu kadar satıp savdık borçlandık elimizde ki imkanları yok ettik ve fiyatlara üretime piyasaya üretici ve tüketici üzerinde etkiye sahip olmamız için 5 trilyon dolar ve 20 yıla ihtiyaç var.
akp'nin politikalarının türkiye'ye zararı bu maliyeti çıkarıyor.