bugün

nişanlım namaz kılmıyor oruç tutmuyr kafir olabilr

ilk önce kur'an da geçen müşrik ve kafir tanımları nedir, kimler için kullanılır, peygamberin kızlarını verdiği damatlar ve ilk müslümanlardan olan büyük kızı iman ettiği halde kocası iman etmemiş ve peygamberin büyük kızı kocasının tarafını tutmuştur.
diğer örneklerde ki örn; lut peygamberin karısı müşrik kafir mi?
onlar mı dini anlamamış bilmiyor yoksa allah mı din yollamayı bilmiyor (haşa) kafir kime denir, müşrik kime denir?

örn: türkçemizde geçen domalan...
sen domalansın büyük düşün geyiği. muğla antalya başta olmak üzere ağırlıkla ege akdeniz bölgesinde olan domalan tanımı nedir?
mantar mı, coğrafya kara yapısı şekli mi, seks esnasında bir pozisyon mu, domalan nedir?
birisi yatakta domal dediğinde, birisi domalan canım çekiyor dediğinde, şunlar mı domalanlar diye soru sorduğunda her üçü de aynı anlam mana aynı ifade m oluyor?

kafir nedir?
müşrik nedir?
din nedir?
allah yok demek atesist olmak mı kafirlik? allah denen bir yaratıcıya inanmıyorum senin dinin sana bana ne demek mi kafirlik?
müşrik nedir? allah'a eş koşmak mı, allah'a eş koşmak derken bir put yapıp ona tapmak, ondan yardım dilemek ama allah'a inanmak ve allah ile arana başkalarını koymak mı, cennete onla sayesinde gireceğini sanmak mı? yoksa bunları yapmayıp şimdiye kadar süregelen ve allah'ın ayetlerim dediği onbinlerce yıllık biyolojik yaşamı değiştirip canlı yaşamın genleriyle oynamak, doğayı değiştirmek talan etmek yok etmek ağacı böceği kuşu yok ederek kentleri beton yuvasına gömmek mi müşriklik?
din nedir?
süregelen ritüeller mi?
örtünme yeme içme şekli namaz oruç allah var yok inanmak inanmamak mı din?
din nedir?

islam dini-inançlar neden gelmiştir?
din tanrı varlığı-yokluğu tartışması mı?
din inanç mı?
güncel Önemli Başlıklar